Ekonomi

Maddi durumu yeterli olmayanlar için Askıda Sigorta uygulaması başladı!

İnsurtech girişimi olan Sigortambir, ‘Askıda Sigorta’ uygulamasını başlattığını açıkladı. Proje ile maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencilerinin özel sağlık hizmetlerinden yararlanması hedeflenirken, proje ilerleyen aşamada sigortası olmayan tüm vatandaşları kapsayacak.Şirket, ‘Askıda Sigorta’ projesiyle maddi durumu yeterli olmayan birey veya kurumların özel sağlık hizmetlerinden yararlanmasına öncülük etmek istiyor

Sigortambir Türkiye’de sigorta konusunda farkındalığı ve bilinçlendirmeyi artırmak amacıyla sosyal sorumluluk projesi başlattı. Şirket, ‘Askıda Sigorta’ projesiyle maddi durumu yeterli olmayan birey veya kurumların özel sağlık hizmetlerinden yararlanmasına öncülük etmek istiyor. Proje kapsamında ilk etapta 18-25 yaş aralığındaki üniversite öğrencilerinin, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile tanıştırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Sigortambir Genel Müdürü Kürşat Köz, projeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, sigortanın medeniyetin getirdiği en büyük faydalardan olduğunu vurgulayarak bu konuda bilinçlendirme ve farkındalığı artırmayı amaçladıklarını, yeni projeleri ile sigortaya erişemeyen kişi ve kurumlara ulaşmayı hedeflediklerini aktardı.

ÖNCE HEDEF ÖĞRENCİLER

Kürşat Köz, ilk etapta üniversite eğitim gören maddi durumu yetersiz öğrencileri Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile tanıştırmayı hedeflediklerini, üniversite öğrencilerinin ardından Tamamlayıcı Sağlık Sigortası'na ihtiyacı olan ancak maddi koşullar nedeniyle ulaşamayan tüm vatandaşlara dokunmak istediklerinin altını çizdi.

Sigortambir’in bir insurtech girişimi olarak faaliyetlerine devam ettiğini, sigorta sektörüne yenilikçi bir bakış açısı kazandırmayı hedeflediklerini anlatan Köz, ülkemizde halen birçok kişinin sigorta bilincinin olmadığını ya da maddi imkansızlıklar nedeniyle sigorta hizmetlerine erişemediğini dile getirdi. Köz, yeni projeleri ile ihtiyaç sahibi sigortasızlara ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

SİGORTA HERKESİN İHTİYACI

Sigortambir Genel Müdürü Kürşat Köz, ülkemizde yaşayan her vatandaşın sigortaya ihtiyacı olduğunun altını çizerek sigortanın bir lüks değil bir ihtiyaç olduğuna işaret etti. Köz, ‘Askıda Sigorta’ projeleri ile dikkat çekmek istedikleri bir hususun da bu konu olduğuna değinen Kürşat Köz, sigortanın medeniyetin getirdiği en büyük faydalardan biri olduğunu anlattı.

Köz, sigortaya erişemeyen sosyal gruplarla buluşturmak amacıyla ‘Askıda Sigorta’ uygulamasını başlattıklarını vurgulayarak üniversite öğrencilerinin ardından ülke genelinde Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na ihtiyacı olup ancak maddi durumu yeterli olmadığı için primleri ödemeye gücü yetmeyen herkese ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Bu ürün ile 18-55 yaş aralığındaki tüm vatandaşlara dokunmak istediklerini kaydeden Sigortambir Genel Müdürü Kürşat Köz, gelecek dönemde bu projeye destek veren bireyler, kurumlar, sivil toplum kuruluşları aracılığıyla diğer sigorta branşlarında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.