28 / 04 / 2024

Madnasa Zirve'de inşaat çalışmaları başlıyor!

Madnasa Zirve'de inşaat çalışmaları başlıyor!

Firma: AB Grup İnşaat

Proje: Madnasa Zirve

AB Grup Holding tarafından Bodrum'da hayata geçirilen Madnasa Zirve ve Madnasa Türkbükü'nde çalışmalar hızlandı. AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak projenin 2023'e kadar tamamlanacağını dile getirdi. 



İnşaat, teknoloji, kripto para ve enerji gibi sektörlerde hizmet veren AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, Bodrum’da  yaptığı açıklamalarda inşaat sektörü ve yatırımları hakkında değerlendirme yaptı. Hürriyet'te yer alan habere göre; son olarak Bodrum Türkbükü’nde başladıkları 16 malikaneden meydana gelen Madnasa Türkbükü isimli projelerinin inşa çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bayrak, arazi bedeli dahil projenin yatırım maliyetinin 20-25 milyon dolara ulaştığını dile getirdi. 

Projede bulunan malikanelere büyük talep geldiğini söyleyen Bayrak, “Katarlı bir grup ile 15 malikânenin satın alınması görüşlerimiz olumlu devam ediyor. Eğer bir pürüz çıkmazsa Madnasa Türkbükü’ndeki 15 malikaneyi satacağız” dedi.

Birkaç hafta içinde yine Türkbükü’nde “Madnasa Zirve” isimli projelerinin inşasına başlayacaklarını belirten Bayrak, bu projede 12 lüks malikane bulunacağını daha projeye başlamadan tamamı için yabancı yatırımcılardan teklifler aldıklarını söyledi.Yine Bodrum’da 2023 senesinde tamamlamayı hedeflediklerini teknoloji üssü hakkında da bilgi aktaran Bayrak, “Bu projemiz de ‘ay-yıldız’ şeklinde olacak. Çok önemli fikirler buradan çıkacak. Uçak yazılımına kadar gidiyor konu. Bu çok büyük bir proje. Çok önemli gruplar ve önemli üniversiteler bu işin içinde olacak. Bir veri merkezi olacak. Güneş enerjisiyle kendi enerjisini kendisi üretecek” şeklinde konuştu. Bodrum’da devam eden projeleri ve gelecekte başlayacakları projelerin mimarının da Barbaros Sağdıç olduğunu söyleyen Bayrak, İstanbul’da da iki İnşaat projeleri olduğunu, Fulya’da 89 daire, Ortaköy’de ise 28 dairelik projelerinde çalışmaların süreceğini belirtti.

Madnasa Zirve de inşaat çalışmaları başlıyor!

‘İÇ PİYASAYI UNUTTULAR’

Son zamanlarda artan fiyatlarla ilgili de değerlendirme yapan Bayrak, AB Grup Holding’in davetlisi olarak gittiğimiz Bodrum’da konuştu. Bayrak, “Hammaddede maliyetler kısa sürede aşırı yükseldi. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki söylemlerine yüzde 100 katılıyorum. Gerçekten artık ayıp ediyorlar. Fırsatçılar ortaya çıktı. Fırsatı kullanmanın bir anlamı yok. Çok sayıda firma var. Rekabet fazla olmasa zaten altından kalkamayız. İtalya’dan, Yunanistan’dan ve Türkiye’den veriler aldık. Bizim aldığımız ürünlerin bir yıllık verilerini önümüze getirdik. Türkiye’de inşaat malzemelerindeki artış son bir yıl içinde yüzde 116 olmuş. Bu oran Yunanistan’da yüzde 57, İtalya’da ise yüzde 48. Nedeni hem dövizdeki artış hem de pandemi ancak fırsatçılık da yapılıyor. Bazı ürün gruplarında ihracata ağırlık verildiği için iç piyasayı unuttular” ifadelerine yer verdi. 

"YUNANİSTAN’DAKİ MARİNA PROJESİ BİTMEK ÜZERE"

Yurtiçi ve yurtdışında iki holdingle çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Bayrak, “Yunanistan’da inşaat, enerji ve marina sektörlerinde faaliyet gösteriyoruz. Yunanistan’daki marina projemiz bitmek üzere” dedi. Devreye aldıkları kripto para şirketi hakkında da Bayrak, şu açıklamalarda bulundu: “AB Stocks firmamızla, Türkiye’de de ilk defa, dünya kripto paraları ile yarışacak bir kripto para çıkarttık. Ancak ABStocks’u kurarken yazılımcı bulmakta çok zorlandık. Bu yüzden İran’dan, Rusya’dan, Ukrayna’dan, Kore’den yazılımcılar getirdik. Özellikle blockchain konusunda yazılımcılara çok ihtiyaç var. İnşa edeceğimiz teknoloji üssü ile yazılımcı konusuna da çözüm bulmak istiyoruz.”

Madnasa Türkbükü ve Madnasa Zirve için düğmeye basıldı!


projeye sor



Geri Dön