11 / 09 / 2024

Mağdur ev sahiplerinin ortak sorunu: Kiracı ile yapılan sözleşmede ev sahibi 'yok' hükmünde!

Mağdur ev sahiplerinin ortak sorunu: Kiracı ile yapılan sözleşmede ev sahibi 'yok' hükmünde!

Son iki yılda ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerginlik, sektörü olumsuz etkiledi. Ev sahipleri devlet yetkililerine yasadıkları sorunları her gün dile getiriyor. Peki çözüm oldu mu? 



Son iki yılda kiracı ve ev sahibi arasıda gerilimin tavan yaptı. Öyle ki, aradaki kavgalar büyüyerek ölümle sonuçlananlar bile oldu. 

Milyonlarca ev sahibi, evlerine kavuşmanın hayalini kurmaya devam ediyor. Bu kapsamda her gün sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan Mağdur ev sahipleri ''Kiracı ile yapılan sözleşmede ev sahibi 'yok' hükmünde!'' diyerek isyan etti. Esra isimli Mağdur ev sahibi de bunlarda biri.

Ev sahibi Esra, sosyal medya hesabından bakanlığa seslenerek, çözüm istedi. İşte mağdur ev sahibinin sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...

Esra @EsraAREYE
Kiracılarla yaşadığımız  sorunları yazıyoruz. Her ev sahibinin yaşadığı farklı, sorun ortak. Kiracı ile yapılan sözleşmede ev sahibi yok hükmünde. Karşılıklı iletişim ve uzlaşı imkansız ! 
Birçok kavramın içi boşaltılmış. 
Etik, ahlak,beyan,sözleşme,doğruluk ve hakkaniyet .Kelimeler mevcut ama anlamı yok ! Toplumun bir kısmı bu kavramları hiçe sayarak yaşıyor. Bu kesimden etkilenenler ise sesini duyurmaya çalışıyor. Etik davranmayana, beyanına uymayana, sözünde durmayana karşı hukuki yollarla hakkımızı almaya çalışıyoruz, tutunacak  bir dalımız davalar var. Dava süreçleri de bizi yoruyor, zorluyor. 3 yıl süren kira tespit davası, istinaf ile birlikte 5 yıl süren ihtiyaçtan tahliye davası mı olur ? Ev sahibi ne yapsın ? 
#EvsahibiNeYapsın

Kiracılık, yüzyılın yatırımı oldu! 

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kira tespit ve ihtar davası hakkında bilmeniz gerekenler!

Ev sahipleri adalet arıyor! 35 yıllık emeği olan evine kavuşmak için 5 yıl beklemek nedir? 

Geri Dön