28 / 04 / 2024

Magirus fabrikasının alanı kent parka dönüşüyor!

Magirus fabrikasının alanı kent parka dönüşüyor!

Güngören'de 12 yıllık maraton sonunda kamulaştırılan eski Magirus fabrikasının alanı kent parka dönüşüyor. 16 bin metrekarelik yeşil alanda gezi, spor ve oyun alanları yapılacak....



Güngören Kent Parkı'nın tanıtımı dolayısıyla düzenlenen törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Burayı Parka dönüştürerek halkımızın hizmetine sunuyoruz" dedi. Plansız gelişen İstanbul'u yeniden düzenlemeye çalıştıklarını vurgulayan Topbaş, "Her siyasi, Güngören'deki kent parkını hep konuşmuş. Ama burayı park haline getirmek bize nasip oldu. 'İstanbul'un yeşil alanlarını imara açıyor' diyenlere ithaf olunur. Burası yeşil alan değildi, biz kazandırıyoruz. Burayı birilerinin iddia ettiği gibi ranta dönüştürmüyoruz. Alışveriş merkezi yapmıyoruz. Parka dönüştürerek halkımızın hizmetine sunuyoruz. Ana muhalefet başta olmak üzere bizi eleştirenlere ithaf olunur" diye konuştu.

1999'DAN GÜNÜMÜZE
Açılışta konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da Güngören'in yeşil alan bakımından fakir olduğunu belirterek, bu nedenle Büyükşehir Belediyesi'nce, törenin yapıldığı alanın kamulaştırıldığını ve yeşil alan olmak üzere yıkımının gerçekleştirildiğini kaydetti. Konuşmaların ardından Güngören Kent Parkı'nın tanıtımının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Aliya İzzetbegoviç Parkı ve spor parkları ile Güngören Belediyesi Has Bahçe ve piknik parklarının toplu açılışı yapıldı. 1999'dan bu yana devam eden çalışmalar kapsamında Koç Holding'in mülkiyetindeki arsa için Büyükşehir Belediyesi ve Güngören Belediyesi'nin yürüttüğü görüşmeler, 2010'un sonunda tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi'nce kamulaştırılan 20 dönümlük arazi üzerindeki eski fabrika, Mayıs 2011'de yıkıldı. 16 bin metrekarelik yeşil alana dönüştürülen yeni park tamamlandığında yer altı otoparkı, spor salonları ve gezi parkurları olacak.
Sabah/ZEYNEL YAMAN


Geri Dön