Kentsel Dönüşüm

Mahalleler Birliği Şişli'de kentsel dönüşümü eleştirdi!

İstanbul'un çeşitli mahallelerinden üyeleri bulunan Mahalleler Birliği Şişlide toplandı. Kentsel Dönüşüm çalışmalarının deprem hazırlığı yapmak yerine zenginleri daha da zengin ettiğini söyleyen mağdur üyeler; konuyu Ankara'ya taşıma kararı aldı.

İstanbul'un çeşitli mahallelerinden üyeleri bulunan Mahalleler Birliği Şişlide toplandı. Kentsel Dönüşüm çalışmalarının deprem hazırlığı yapmak yerine zenginleri daha da zengin ettiğini söyleyen mağdur üyeler; konuyu Ankara'ya taşıma kararı aldı 


ŞİŞLİ Kültür Merkezi'nde bir araya gelen Mahalleler Birliği üyeleri Kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşümün kendileri aleyhine işlediğini dile getirerek birliğin aldığı yeni kararlara uyacaklarını taahhüt etti. Kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm şeklinde ifade edilen süreçlerin aleyhine işletildiğini dile getiren Mahalleler Birliği üyeleri, "Alınan kararlar deprem hazırlığını değil, mahallelerimizde gözü olan zenginlerin daha da zengin olmasını öncelikli. Kimse bizi kandırmasın! Yıllardır bin bir emekle kurduğu muz yerleşim alanlarımıza ilişkin "riskli alan" ve "dönüşüm" kararlan bizlerin rızası olmaksızın, hayatlarımız yok sayılarak alınıyor" açıklamasını yaptı, istanbul, Kocaeli ve İzmir şehirlerinden 53 mahalle temsilcisinin de bir araya geldiği toplantıya Okmeydanı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği evsahipliği yaptı. Toplantıda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu. 


Daha sonra ise mahalle temsilcileri sırasıyla kürsüye gelerek mahalleleri hakkında bilgi verdi. Mahalle temsilcilerinin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Mahalleler Birliği gönüllüsü ve hukukçu Erbay Yucak, 'Yerleşim alanlarımızı ilgilendiren taleplerimizin yer alacağı taahhütnameyi imzalayanı da imzalamayanı da bilmek için buraya toplandık. Vekillere hep bitlikte söylüyoruz artık yeter, yaşadıklarımızı bil. bizi anla, karar ver. bizimle misin değil misin" dedi. Bunun üzerine mahalle sakinleri "Birlikteyiz" cevabını verdi. 


Ankara'ya heyet Toplatın'ın devamında birlik adına söz alan Mahalleler Birliği Gönüllüsü Erbay Yucak. 

"Mahalleler Birliği heyeti Koruma Kanunu'da 6306 sayılı yasada yapılan yüzde 65 ruhsatsız olan yerlerin riskli alan ilan edilmesi, uygulama işlemleri sayesinde öğrenme tarihi sayarak geç dava açılmasına neden olan sadece 30 günde Resmi Gazete'de bu sürenin sınırlanması hükümleri konusunda mecliste bulunan partilere bunun Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesine ve kararın geri alınması konusunda Ankara nezdinde bir girişimde bulunulmasını görüşlerinize sunuyorum" dedi. Bunun üzerine Mahalleler Birliği üyeleri alkışlarla Ankara'ya heyet gönderme karan alarak "Evet" cevabı verdi. 


Gazetem İstanbul