27 / 04 / 2024

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.



Vakıf en son konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklamada geri adım atarak “Süleymaniye’nin ruhuna zarar verebilecek herhangi bir girişimi önce biz kabul etmeyiz. Süleymaniye’nin siluetinin korunması için üzerimize düşen her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz” ifadelerini kullanmış, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da mülk sahibi vakfın açıklamasını olumlu bir gelişme şeklinde belirtmişti. 

Konu gündeme geldiğinde İBB'nin, Fatih Belediyesi, Koruma Kurulu ve vakfa yazı yollayarak inşaatın durdurulması için tanıdığı 3 günlük süre de yarın (8 Şubat) sona eriyor.

Mahir Polat tan Süleymaniye deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

“İLÇE BELEDİYESİ YAPMAZSA İBB MÜHÜRLEYECEK”

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili açıklamalarda bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “8 Şubat günü Fatih Belediyesi işlem yapmazsa İBB olarak devreye gireceğiz ve inşaatı mühürleyeceğiz” dedi.  Mühürleme işleminin ardından Süleymaniye Camii'nin siluetine giren kısmın tıraşlanması aşamasına geçilecek.

“TEK SORUN YÜKSEKLİK DEĞİL”

Polat, yıkım işleminin uzlaşı ile çözülmesi için vakıf ve ilçe belediyesi ile görüşmelerin sürdüğünü anlatarak “Yıkım ve kaldırma işlemi için de ilçe belediyesi görevli. Eğer ilçe belediyesi yıkımı yapmazsa İBB olarak devreye gireceğiz. Bu inşaat projesinde İBB'nin onayı bulunmuyor. Tek sorun da yüksekliği değil. Biz tıraşlama işleminden ziyade projeyi bütünlüklü olarak yeniden ele almak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İBB'den Süleymaniye'deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki inşaata ilişkin açıklama!


Geri Dön