29 / 06 / 2024

Mahkeme iki defa durdurmuştu: Kemerburgaz'da planlar yeniden askıya çıkarıldı! Dev arazide 5-6 katlı binalar yapılacak.!

Mahkeme iki defa durdurmuştu: Kemerburgaz'da planlar yeniden askıya çıkarıldı! Dev arazide 5-6 katlı binalar yapılacak.!

Yargının daha önce iki defa durdurduğu İstanbul Kemerburgaz’da Alibeyköy Havzası su koruma alanı sınırları içindeki 405 bin metrekarelik dev arazinin planları yeniden askıya çıkarıldı. 



Yargının daha önce iki defa durdurduğu İstanbul Kemerburgaz’da Alibeyköy Havzası su koruma alanı sınırları içerisindeki 405 bin metrekarelik dev araziyi imara açan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, planları yeniden askıya çıkardı.

Sözcü'den Özlem Güvemli imzalı habere göre Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın dev arazi için yeniden yaptığı imar planına göre arazinin 207 bin 907 metrekaresine 5-6 katlı binalar yapılacak. İşte detaylar...

Mahkeme iki defa durdurmuştu: Kemerburgaz da planlar yeniden askıya çıkarıldı! Dev arazide 5-6 katlı binalar yapılacak.!

İstanbul Eyüpsultan Kemerburgaz’da 405 bin metrekarelik arazi, afet riski altındaki yapıların dönüştürmek için 25 Ocak 2021 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 'rezerv yapı alanı' olarak ilan edilmişti. Söz konusu rezerv yapı alanının imar planları 4 Mayıs 2021'de bakanlık tarafından onaylandı. 

Alibeyköy Havzası Orta ve Kısa Mesafeli Koruma alanı sınırları içerisinde kalan alanı imara açan planlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal davası açtı. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 14 Aralık 2022 tarihli kararıyla planları hukuka ve şehircilik ilkelerine aykırı buldu ve iptal etti. 

Söz konusu alan plansız kalınca bakanlık 24 Şubat 2023 tarihinde alan için yeniden imar planı hazırladı. Bu planlar için de İstanbul 8. İdare Mahkemesi, 31 Ocak 2024 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verdi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bakanlık iptal kararı çıkmadan planını değiştirdi ve askıya çıkardı. Son planın mahkemenin yürütmeyi durdurma gerekçelerine göre hazırlandığı kaydedildi.

YÜZDE 51'LİK KISMI TİCARET VE KONUT İÇİN AYRILDI

Plan açıklama raporunda; yürütmeyi durdurma gerekçelerinin yerine getirilip sağlık tesisi ve teknik altyapı alanının ayrıldığı, taşkın risk haritasının plana işlendiği belirtildi. Ayrıca söz konusu yeni planda alanda yaşayacak nüfus 3 bin 869 şeklinde hesaplandı. Bina yükseklik sınırı 5 ve 6 kat arasında farklılık gösterirken alanın yüzde 51’i yani 207 bin 907 metrekarelik kısmı 'Ticaret + konut' alanı, yüzde 49’una denk gelen 197 bin 321 metrekaresi donatı alanı şeklinde ayrıldı.

 

2024'ün 5 ayındaki konkordato sayısı geçen yılı yakaladı: İnşaat 2'nci sırada! 

Ev sahiplerini ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Tahliye taahhüdünde buna dikkat!

Kızılcahamam kulislerinde konuşulanlar ortaya çıktı! Emekliye ek zam var mı, asgari ücret artacak mı? 


Geri Dön