Kent Haberleri

Mahkemeden 'kaçak yapılarla ilgili' emsal karar!

Milyon dolarlık villaların yer aldığı sitede bulunan ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyette bulundu, kaçak yapıların yıkılması amacıyla karar verildi.

İstanbul Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy’de 1.5-2 milyon dolarlık değeri bulunan 200 kadar villanın bulunduğu lüks sitede, Türkiye’de de yatırımları olan Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi (58) ile Ünal Ailesi komşu oldu. Yılda 5-6 kez Türkiye’yi ziyaret eden Alemadi komşusu Mehmet Ünal’ın (52), villasında onaylı projeye aykırı eklentiler yaptığını açıkladı. Alemadi mevcut havuzu yıkıp daha büyük bir havuz yapan, camlı balkon ekleyen, yeni bir oda yapan komşusunu belediyeye şikâyette bulundu. Sarıyer Belediyesi encümeni, villada bulunan kaçak yapılar için 13 Aralık 2018 tarihinde yıkım kararı verdi.

 

 

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Şikâyetin ardından iki komşu arasında husumet yaşandı. Mehmet Ünal’ın eşi Nesrin Ünal (51), Katarlı komşularının yatak odasının camına kamera yerleştirip evlerini gözetlediğini iddia ederek karakola başvuruda bulundu. Ünal ilk şikâyetinden 1 ay kadar sonra verdiği ek ifadede, Katarlı Alemadi’nin, kameranın yanı sıra dron uçurarak evlerini gözetlediğini belirtti. Alemadi ile ilgili savcılık soruşturmada bulundu. Alemadi özel uçağıyla Türkiye’ye döndüğü günün sabahı polislerce ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Alemadi, evinin güvenliği için bir kamera aldığını ancak henüz aktif hale getirilmediğini söyledi. Alemadi dron uçuran kişinin ise kendisi olmadığını kaydetti.

2 SUÇTAN YARGILANIYOR

Yürütülen soruşturmanın ardından Alemadi ile ilgili ‘kişilerin huzur ve sükûnunu bozma’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından 2 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında Ünal çifti, komşularıyla ilgili şikâyetlerinin devam ettiği kaydedilerek “Uçurulan dron, evimizin pencerelerine yanaştı. Evde yetişkin kızlarımız var. Yatak odasının camına yerleştirdiği kamera ile evimizi gözetledi” diye konuştu. Mahkeme Alemadi’nin katılmadığı duruşmada bir sonraki celse için mayıs ayı başına gün verdi.

Katarlı Alemadi ise komşularıyla ilgili savcılığa suç duyurusu yaptı. Komşularının kendisine iftira attıklarını iddia edilen Alemadi, hakkında açılan davanın sitede söylentilere neden olduğu, bu nedenle villasında kalmak yerine otelde kalması sonucunda Ünal çiftiyle ilgili 30 bin TL’lik maddi-manevi tazminat davası açtı. 

 

LÜKS SİTEDE ‘KAÇAK’ KRİZİ

Villada bulunan kaçak eklentilerle ilgili yargı süreci sürüyor. Mehmet Ünal, verilen yıkım kararına rağmen idare mahkemesine başvuruda bulundu. Mahkeme yıkım kararını iptal etti. Daha sonra dosya istinaf mahkemesine gitti. Katarlı iş insanı Alemadi’nin avukatları ise kaçak yapıların yıkılması için İstanbul İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Dava dilekçesinde, kaçak yapıların 2018 sonrası inşa edildiği, dolayısıyla imar barışı kapsamına giremeyeceği, bu durumun uydu kayıtları ile de teyit edilebileceği ifade edildi.

İmar barışında en çok kaçak yapıya o ilçede rastlandı!

İmar Barışı’nı suistimale af yok!