08 / 05 / 2024

Majesty Otelleri krize rağmen büyüyor

Majesty Otelleri krize rağmen büyüyor

Majesty Otel Zinciri Genel Koordinatörü Volkan Şimşek, ekonomik krize rağmen Türk turizmine güvendiklerini, bu nedenle büyüme kararı aldıklarını söyledi.



Öger gruba bağlı Majesty Otel Zinciri Genel Koordinatörü Volkan Şimşek, Majesty tarafından Manavgat, Kemer, Fethiye ve Bodrum'da toplam 6 otel işletildiğine dikkati çekerek, "Türk turizminin geleceği parlak. Turizmin geleceğine güveniyoruz. Bu nedenle büyüme kararı aldık. Şu anda iki otel ile görüşmelerimiz sürüyor, anlaşma sağlanırsa bu yıl bünyemize katacağız" dedi. Görüşme yaptıkları otellerin birinin Antalya, diğerinin Bodrum yöresinde olduğuna işaret eden Şimşek, bu otellerle görüşmelerin çok iyi gittiğini, anlaşma
sağladıkları takdirde bu yıl, anlaşma geciktiği takdirde gelecek yıl yeni otelleri bünyelerine katacaklarını belirtti.

"Büyümeye çalışıyoruz"

Volkan Şimşek, artık otel sahiplerinin otellerini işletmek için otel zincirleri aradıklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Otel zincirlerinin işletmeleri daha başarılı. Bu nedenle de otel sahipleri otellerini işletmeleri için otel zincirleriyle anlaşmalar yapıyor. Bu bağlamda Antalya ve Bodrum yöresinde çok sayıda otelle görüşmelerimiz sürüyor. Türk turizminin geleceğine güveniyoruz ve büyümeye çalışıyoruz. Ancak bizim için uygun olan otellerle görüşmeler yapıyoruz. Otellerin konumu ve yeri de önemli. Uygun bulduğumuz otelleri bünyemize katarak işleteceğiz. Bu işi en iyi şekilde yapacağımıza inanıyoruz." 2009 yılı turizminin rakamlara bakıldığında iyi bir başlangıç yapmadığının görüldüğünü kaydeden Şimşek, şöyle konuştu:
"Kış döneminde zaten çok turist gelmiyor. Kış rakamlarına bakarak olumsuzluğa kapılmak yersiz. Bunun düzeleceğine inanıyoruz. 2008 yılında ulaşılan turist rakamlarına ulaşacağız. Turizmde rakip olan ülkelerde turist azalışı olacaktır ama Türkiye'de olması beklenmiyor. Türk turizmcisi çok çalışıyor ve daha çok turist getirmek için mücadele ediyor."

Geri Dön