Genel

Makromarket AVM 2010'da Karadeniz'de açılıyor!

Makromarket Alışveriş Merkezi'nin hedefi 2010'da 25 AVM açmak...  

Makromarket Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör, 2010 yılında Türkiye genelinde 25 Alışveriş Merkezi (AVM) açmayı hedeflediklerini belirtti.

Songör, bir programa katılmak için geldiği Konya'da, AA muhabirine yaptığı açıklamada, perakendecilik sektöründe önemli bir aktör olma yolunda çabalarının devam ettiğini, 112 şube ile Ankara, Kırıkkale, Konya, Karaman, Kayseri, Mersin, Samsun, Malatya ve Antalya olmak üzere 9 ilde hizmet verdiklerini söyledi.

2006-2008 yılları arasından firma olarak çok hızlı bir büyüme kat ettiklerini ifade eden Songör, 2009 yılında ise dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz nedeniyle iç yapılanmaya gittiklerini bildirdi.

Bu yıl çok temkinli davrandıklarını ve 7 AVM açtıklarını vurgulayan Songör, "Özellikle istihdam oluşturabilmek ve perakendeciliğe hizmet edebilmek adına çok gayretli olmamız gerekiyor" dedi.

Songör, yeni yılda yatırımlara devam edeceklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"2010 yılında 25 AVM açma hedefimiz var. Yeni AVM'lerde yaklaşık 800 kişiye iş imkanı sağlayacağız. Bu yıl Samsun'da 5 AVM hizmete girdi. 2010 yılında da özellikle Karadeniz bölgesinde yaygınlaşmak istiyoruz. Ordu, Giresun, Amasya ve Samsun'un ilçelerinde yeni mağazalar açacağız. Bu yıl yine Marmara bölgesinde
de yatırımlarımız olacak."

Suriye ve Irak'a da yatırım yapma yönünde düşüncelerinin olduğunu kaydeden Songör, "Netleşmiş bir kararımız yok. Ancak bu yönde çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
AA