01 / 05 / 2024

Malatya Arena Stadı Ağustos 2016'da tamamlanacak!

Malatya Arena Stadı Ağustos 2016'da tamamlanacak!

Malatya İnönü Stadı yeniden elden geçirilerek sezona hazırlanırken yeni yapılan Arena Stadının 2016 yılının Ağustos ayında hizmete gireceği açıklandı.



Yeni Malatyaspor Basın sözcüsü Selim Pilten, Futbol Federasyonundan e-bilet ve güvenlik konularını görüşmek üzere iki ayrı heyetin geldiğini ve inceleme yaptığını belirterek "İnönü Stadı incelenerek eksikliklerin giderilmesi kararlaştırıldı. Bunun yanında yeni Arena Stadına da gidilerek inceleme yapıldı. Stat inşaatını yapan firma yetkilisi, stat teslim tarihinin 2015 Temmuz ayı olduğunu bildirip, zemin sağlamlaştırması ve arıtma tesisinin projeye eklenmesi nedeniyle işe geç başlandığını bu nedenle de TOKİ'nin bilgileri doğrultusunda stat inşaatının 2016 yılının Ağustos ayından önce teslim edilmesinin mümkün olmadığını heyete ifade ettiler. Bu nedenle Arena Stadının bu yılsonunda bile teslimi mümkün görünmüyor. Bu nedenle İnönü Stadı, e-bilet ve PASSOLİG'e uygun hale getirilerek gerekli güvenlik tedbirleri alınacak. Bizde buna göre hazırlık yapıyoruz" dedi. 




İNÖNÜ STADINA EL ATILDI 

Yeni Stadın 2016'ya kalmasının ardından, İnönü stadına el atılarak düzenleme çalışmalarına başlandı. Türkiye Futbol Federasyonu heyetinin direktifleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren kulüp, ilk olarak stat giriş kapılarını PASSOLİG'e uyumlu hale getirmek için çalışmalara başladı. Stat Müdürü Cem Eren, "Sezonun bitmesinin ardından stadı hemen bakıma aldık. Zeminde gübreleme ve delme işlemi yatık. Danaburnu denen zararlı bir böcek çim köklerine zarar veriyordu. Onun için ilaçlama yaptık. Şanlıurfa'dan delme makinesi gelecek ve drenaj deliklerini tamamen açacağız. Yaz döneminde çime iyi bakıp, gelecek sezona maksimum düzeyde hazır hale getireceğiz. 13 yıllık bir zemin olduğu için bazı şeyleri ne kadar iyi yapsak da bazen çetin kış şartlarında bozulmalar oluyor. Ama gelecek sezon yarı yarıya daha az bir sorun yaşamayı ön görüyoruz. Stadımızı Kupa törenine de hazır hale getirdi. Pankart asma, temizlik vb. işlemlerin ardından yarınki kupa törenine tamamen hazırız" dedi. 



Malatya Sonsöz


Geri Dön