29 / 04 / 2024

Malatya Doğanşehir'deki 350 deprem konutu teslime hazırlanıyor!

Malatya Doğanşehir'deki 350 deprem konutu teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, Mart ayında temelleri atılan deprem konutlarından 350'sinin gelecek ay hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.



Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 şehirde konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedelerin barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan çalışmalar 7/24 esasına göre devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma neden olduğu Doğanşehir'de de etaplar olarak afet konutları yapılıyor. Dış cephe işlemleri yapılan, kapı, pencere ve mutfak dolapları takılmış olan afet konutları, çevre düzenlemesinden sonra aralık ayında hak sahiplerine teslim edilecek.

DEPREMZEDELERE TÜM OLANAKLARI SAĞLIYORUZ


Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, Anadolu Ajansı muhabirine, ilçelerindeki binaların yarısına yakınının depremin etkisiyle yıkıldığını dile getirdi.

Malatya Doğanşehir deki 350 deprem konutu teslime hazırlanıyor!

Açıklamasında depremzedelerin ilk etapta çadırlarda, daha sonra konteynerlerde barınma ihtiyaçlarını giderdiklerini dile getiren Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, hızla başlanan kalıcı konut çalışmalarında da önemli ilerleme kaydettiklerini dile getirdi.

Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, ilçede 1776 konut inşa edileceğini kaydederek, şunları dile getirdi: "Aralık ayının ortası gibi toplu konutlardan 350 tanesini sahiplerine teslim edeceğiz. Normalleşme sürecinde bu konutlar özellikle de kış aylarında vatandaşlarımızı çok rahatlatacak. Ondan sonraki süreçte önümüzdeki yaza doğru da geri kalan konutları da inşallah teslim etmiş olacağız. Şu an vatandaşlar konteyner kentlerimizde, az hasarlı ve hasarsız konutlarında kalıyor. Şu an çadırda kalan hiçbir vatandaşımız kalmadı.

Depremzedeler için tüm imkanları sağlıyoruz. Konteyner kentlerde afetzedelerin kışı rahat geçirebilmesi amacıyla tüm destekleri sağlıyoruz. İnşallah önümüzdeki ay 350 konutu da sahiplerine teslim ettiğimizde vatandaşlarımız hem nefes alacak hem de kısa zamanda bu konutların teslimi nedeniyle daha ümitli olacak. Konutların tesliminden sonra daha normalleşerek daha rahat bir sürece gireceğiz."

Yapım çalışmaları tamamlanmış olan 350 konutun şu an oturulabilecek durumda olduğuna değinen Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, "Konutların altyapısı, ara yolları, çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor, doğal gaz çekiliyor. Önümüzdeki ay kura çektiğimizde tüm konutlarda yaşam başlamış olacak." diye konuştu.
 

KİPTAŞ Kaper Sitesi satışa çıktı! Yüzde 15 peşinat ve 36 vade farksız taksit fırsatı!

İzmir'de imarlı 10 arsa satılacak! İhalesi 8 Aralık'ta!

TOKİ'den Eyüpsultan'a tam 637 konutluk yeni proje müjdesi! 


Geri Dön