Kent Haberleri

Malatya Hızlı Tren İhalesi Yapıldı!

Malatya AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Sivas, Malatya, Elazığ, Diyarbakır Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Sivas-Malatya güzergahındaki Çetinkaya-Malatya arasındaki bölümün, Etüt, proje ve mühendislik ihalesinin yapıldığını belirtti

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’yı kapsayan Yüksek Hızlı Tren Projesi’nin Sivas-Malatya-Elazığ-Diyarbakır güzergahı içinde bulunduğunu belirterek, “Sivas-Malatya yüksek hızlı tren projesinin en önemli bölümünü Çetinkaya-Malatya kesimi oluşturmaktadır. Bu hattın Etüt, Proje ve Mühendislik ihalesi yapılmış ve ihale neticelenmiştir. En avantajlı teklif sahibi firma TCDD Genel Müdürlüğü tarafından davet edilerek sözleşme imzalanmıştır” dedi.


“YÜKSEK HIZLI TREN MALATYA’DAN ELAZIĞ VE DİYARBAKIR’A DA GİDECEK”

Çalık, “Sivas-Malatya Hızlı Tren Projesi’nin geri kalan Sivas-Çetinkaya kesiminde ve projenin devamı olan Malatya, Elazığ, Diyarbakır Hızlı Tren Projeleri için Etüd Proje ihalesine çıkılmak üzere hazırlıklar TCDD Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir. Malatya’ya en iyi hizmeti getirmenin mücadelesini veriyoruz. Bunlardan birisi de yüksek Hızlı Tren Projemizdir. Demir yollarımız Cumhuriyet tarihinde kurulduğundan beri en büyük yatırım projeleri ile AK Parti döneminde tanışmıştır. Vatandaşlarımıza konforlu ve kaliteli demiryolu ulaşımı sunuyoruz. Yapılan ihale ile Malatya’mız için ve bölgemiz için önemli bir adımı atmış bulunuyoruz. Malatya’ya ve bölgemize hayırlı olsun. Proje şimdiden Malatya’mıza ülkemize hayırlı olsun, basta cumhurbaşkanımız olmam üzere Sayın başbakanımıza, sayın bakanlarımıza, milletvekillerimize, TCDD Genel Müdürümüze ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu arada Milletvekili Çalık, seçim çalışmaları kapsamında Yeşiltepe Semt Konağı’nı ziyaret ederek, burada kurs alan kadınlarla bir araya geldi. Çalık, burada nakış kursu almakta olan kadınlarla bir süre sohbet etti ve kendisi de bir süre nakış yaptı.


Hürriyet