Ulaşım

Malatya-Sivas hızlı tren seferleri resmen başladı! Malatya-Ankara arası 6,5 saate düştü!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Malatya'yı hızlı trenle entegre biçimde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak.Verilen bilgilere göre, Malatya-Ankara arasında 4 Eylül Mavi Ekspresi ile yaklaşık 16 saat süren yolculuk süresi, hızlı tren bağlantısı ile resmen 6,5 saate düşecek

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Malatya'yı hızlı trenle entegre biçimde Ankara ve İstanbul'a bağlayacak olan Sivas Bölgesel Treni seferleri resmen başladı.

Verilen bilgilere göre, Malatya-Ankara arasında 4 Eylül Mavi Ekspresi ile yaklaşık 16 saat süren yolculuk süresi, hızlı tren bağlantısı ile resmen 6,5 saate düşecek.

TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, Malatya Garı'nda gerçekleştirilen törende, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerde Malatya'nın kötü günler yaşadığını, devletin en kısa sürede acil ihtiyaçları, şimdi de kalıcı ihtiyaçları hızla gidermekte olduğunu belirtti.

Barınma ve yeme-içme gibi ulaşımın da temel bir ihtiyaç olduğunu kaydeden TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, "Biz başkent Ankara'yı Sivas'a hızlı bağlayınca Malatya'yı da Ankara'ya hızlı getirmek istedik. Bu inşallah hızlı tren Malatya hattına gelene kadar geçici bir çözüm. Şimdilik 6,5 saat ama çok daha yakında Malatya-Sivas'ı 3,5 saate, Sivas-Ankara'yı da 2 saate indireceğiz. Hal böyle olunca 6 saat gibi bir zamanda Ankara'da olmuş olacağız ki bu çok önemli bir hizmet diye düşünüyorum. Malatyalılar en güzeline layık ve güzel hizmetler yapmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Malatya Valisi Hulusi Şahin de bölgesel tren aracılığıyla Malatya'da Ankara'ya 280 TL'ye ulaşılabileceğini kaydetti.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, "Darısı İstanbul hattına, darısı hızlı trenin Malatya'ya uzatılıp 3 saatte başkent Ankara, 6 saatte İstanbul seviyesine gelmeye. Buna da çok az kaldı. İnanıyorum ki çok kısa bir zaman içerisinde Türkiye bunu da başaracak. Artık Malatya'mız başkent Ankara'ya sabah gidip akşam dönecek hale gelecektir." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yaptığı açıklamada "Temennimiz ve dileğimiz odur ki Sivas'a gelen hızlı tren yolu hattının Malatya bağlantısının yapılarak doğu şehirlerinde de Ankara'nın ve batının hızlı tren ağları ile bağlanmasıdır." dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da yaptığı açıklamada depremde evleri hasar gören üniversite personeli için vagon ev projesi yaptıklarını, Devlet Demiryolları'nın kullanılmayan 100 vagonu kendilerine tahsis edeceğini kaydetti.

Protokol üyeleri, konuşmalardan sonra ilk seferini yapan bölgesel treni uğurladı.

Yüzde 50 indirim uygulanacak

Yine aktarılan detaylara göre, Malatya'yı hızlı tren bağlantısıyla hız ve konfora kavuşturacak olan Malatya-Sivas Bölgesel Treni, 262 koltuk kapasitesine sahip.

Ayrıca yine paylaşılan bilgilere göre, Malatya ile Sivas arasındaki seferini 3 saat 40 dakikada tamamlayacak olan Malatya-Sivas Bölgesel Treni'nde yiyecek ve içecek satışı da gerçekleştirilecek. Söz konusu tren, Yazıhan, Hekimhan, Akgedik, Akçamağara, Demiriz, Çetinkaya ve Yenikangal olmak üzere toplamda 7 istasyonda duracak. Her gün gerçekleştirilecek olan seferlerde Malatya'dan 08.10'da kalkacak tren 11.50'de Sivas'a ulaşacak. Sivas'tan 16.10'da hareket eden tren ise Malatya'ya 19.54'te varacak.

Ayrıca hızlı ve bölgesel treni beraberkullanarak Ankara ve İstanbul yönlerine yapılacak seyahatlerde Malatya-Sivas parkuruna yüzde 50 indirim yapılacak.

İstanbulluların sadece yüzde 24.1 rahat geçinebiliyor! 

2023 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan kritik deprem açıklaması: Enerji henüz azalmadı!