Genel

Malatya'da 1 milyar TL'yi aşkın yatırımla öncelikle depremzedelerin çalışacağı proje hayata geçirilecek!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Malatya'da 1 milyar TL'yi aşkın yatırımla, ASELSAN öncülüğünde elektronik devreler üzerine öncelikle depremzedelerin çalışacağı projeyi hayata geçireceklerini dile getirdi.Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Valilikten sonra Malatya 1. Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, burada önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir yaptığı açıklamada, ülkenin çok büyük deprem felaketi yaşadığını ve bu felaketten en çok etkilenen şehirlerden bir tanesinin Malatya olduğunu söyledi.

Yaptığı açıklamada ülkede el birliğiyle depremin yaralarının sarılacağını kaydeden Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bir anlamda 'yiğit düştüğü yerden kalkar' deyip daha güçlü biçimde yürüyeceğiz, acımızı yüreğimize gömeceğiz fakat bu vatanda daha sonra böyle acılar yaşanmaması için teknoloji ve yetkinlik olarak her türlü tedbiri almak için çalışacağız." diye konuştu.

İsmail Demir açıklamasında deprem bölgelerinde konut çalışmalarının hızla sürdüğüne bunun dışında istihdamın da önemli olduğuna değinerek, depremin ilk günlerinden itibaren savunma sanayi sektörü olarak acil ihtiyaçlarla ilgili yardımların yanında kalıcı çözümler ürettiklerini de dile getirdi.

"ASELSAN ekibi Malatya'da tespit yaptı"

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, iskan ve istihdam projesi ismi altında yeni projeleri gündeme getirdiklerini, depremlerden etkilenen şehirlerin her birisinde büyük savunma sanayi şirketlerinin elini taşın altına koyup belirli teknoloji yatırımların yapılmasını öngördüklerini kaydeden İsmail Demir, açıklamasında bütün sektörlerin alt kırılımlarını bildiklerini kaydederek, Malatya'da alt kırılım bazında elektronik sektörünün çok önemli bileşeni olan, çok katmanlı baskılı devre üretimini gündeme getirdiklerini söyledi.

Açıklamasında bu konuda en büyük yetkinliğin ASELSAN'da olduğunu söyleyen İsmail Demir, "ASELSAN öncülüğünde devam etmesini istediğimiz projede ASELSAN ekibi Malatya'da tespit yaptı. Yatırım ve proje planı belirli olgunlukta ve daha da genişlemesi imkanı olan alandayız. İlk adımda 1 milyar TL'yi aşkın yatırımla başlayacağımız bu projede çok önemli ve stratejik ürünler ortaya koyacağız. " dedi.

İsmail Demir açıklamasında söz konusun yatırımın parasal miktarından daha çok getireceği katma değerin ülkeye oluşturacağı millilik ve yerlilik ile ihracat anlamında önemli katkı sağlayacağını da kaydetti.

"İstihdam edilecek personelin depremzede olması ilk önceliğimiz"

Yaptığı açıklamada söz konusu bu projenin stratejik alanda ülkeye çok önemli katkıda bulunacağını belirten İsmail Demir "Bu teknolojiyi daha da ileriye götürmek amacıyla atacağımız adımlarla Malatya öncülük etmiş olacağız" dedi.

Açıklamasında bu yatırımın tek başına yatırım olmaktan ziyade etrafında oluşturacağı ekosistemle sanayicilerin de katkısıyla daha geniş bir teknoloji zincirine doğru gidecek yol haritasını da oluşturmuş olacağını belirten İsmail Demir, "Yani elektronik devreler konusunda Malatya çok önemli kazanımla işe başlamış olacak. Söz konusu bu yatırımın dışında burada çalışacak, istihdam edilecek personelin bölgeden depremzede olması önceliğimiz." dedi.

İsmail Demir söz konusu bu projenin ülke ve Malatya için hayırlı olmasını dileyerek, deprem bölgelerinde gerçekleştirecekleri projelerle depremzede gençlere istihdam kapısının açılacağını ve üniversitelerin yanı sıra İŞKUR ile işbirliği yapacaklarını da kaydetti.

SON DAKİKA: Adıyaman'da 4,6 şiddetinde deprem!

Son depremler! 8 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi ve AFAD son dakika deprem listesi!

Prefabrik evlerde kampanyalı fiyatlar! 55 metrekare ev 279 bin TL'ye düştü!