04 / 05 / 2024

Malatya'da 20 bina acil yıkılacak!

Malatya'da 20 bina acil yıkılacak!

Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremin ardından, kentte ağır hasar gören ve yıkılması planlanan binalarla ilgili Vali Aydın Baruş başkanlığında  değerleme toplantısı yapıldı...



Malatya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremde kentte ağır hasar gören ve yıkılması planlanan binalarla ilgili Vali Aydın Baruş başkanlığında değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada Aydın Baruş başkanlığında Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremde hasar gören ve yıkılması planlanan binalar hakkında toplantı yapıldı.

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Vali Yardımcıları Ahmet Çırakoğlu ve Ömer Sağlam, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda Battalgazi'de 10, Kale'de 1, Doğanyol'da 24, Pütürge'de ise 2 olmak üzere, toplam 37 ağır hasarlı binanın ilçe kaymakamlıklarından alınacak onayın ardından yıkılması kararlaştırıldı.

Aydın Baruş, depremden etkilenen mahalleleri inceledi!


Geri Dön