Kent Haberleri

Malatya'da 69 bin depremzede konteynerlere yerleştirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma sebep olduğu Malatya'da, toplamda 69 bin depremzede konteynerlere yerleştirildi.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu kapsamda şehir merkezi ve ilçelerdeki çadır kentler ile bireysel çadırlarda 325 bin kişinin yaşadığı Malatya'da, afetzedeler dekonteynerlere geçmeye başladı

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin etkilemiş olduğu Malatya'da afetzedelerin barınma sorununu çözmek amacıyla başlatılmış olan çalışmalar, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından sürdürülüyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu kapsamda şehir merkezi ve ilçelerdeki çadır kentler ile bireysel çadırlarda 325 bin kişinin yaşadığı Malatya'da, afetzedeler dekonteynerlere geçmeye başladı.

AFAD tarafından şehirde toplamda 51 noktada kurulan geçici konaklama merkezlerindeki 18 bini aşkın konteynere 69 bin depremzede yerleştirildi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada depremden en çok etkilenen şehirler arasında Malatya'nın da bulunduğunu hatırlatarak, son gelişmelerle ilgili önemli bilgiler de verdi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada depremden en çok etkilenen şehirler arasında Malatya'nın da bulunduğunu hatırlatarak, son gelişmelerle ilgili önemli bilgiler de verdi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada depremden en çok etkilenen şehirler arasında Malatya'nın da bulunduğunu hatırlattı.

- Her 3 binadan biri yıkıldı

Yaptığı açıklamada şehirde büyük bir yıkım yaşandığını kaydeden Malatya Valisi Hulusi Şahin, şehirde neredeyse her 3 binadan 1'inin yıkıldığını kaydetti.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, depremzedelerin barınma sorununu çözmek amacıyla şehirde kalıcı konut inşaatlarının hızla sürdüğünü anlatarak, çadırlarda kalan afetzedelerin de konteynerlere geçtiğini belirtti.

Açıklamasında dün itibarıyla Malatya kent merkezi Şeker Fabrikası'nın bulunduğu bölgede çadırda kalan afetzedelerin konteyner kentlere taşınmaya başladığını kaydeden Malatya Valisi Hulusi Şahin açıklamasında:  "Şeker Fabrikası'nın şeker pancarı döküm sahasında büyük bir çadır kent kurmuştuk o ilk günlerin sıcaklığıyla orası bizim elimizde bir rezerv alan gibiydi, orayı kullanmıştık. Orada çok sayıda çadır bulunuyordu. Bugün itibarıyla da biz o çadırları kaldırmaya başladık. Yine Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Cadde'nin otoparkında çadır kentler vardı onları kaldırıyoruz. O vatandaşlara konteynerler ayarladık, oralara alıyoruz. Böylece çadır kentlerimizi olabildiği kadar azaltmaya çalışıyoruz ki vatandaşlarımıza daha konforlu daha güzel bir barınma imkanı sunabilelim." ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta korkutan deprem

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen bölge ismi verdi: 6.5 ve 7.1 büyüklüğünde deprem bekliyorum! Hemen bakın!

Son depremler! 17 Haziran 2023 deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu? İşte Kandilli Rasathanesi deprem listesi!