Kent Haberleri

Malatya'da deprem konutları hızla yükseliyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta maydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan binalar hızla yükseliyor.

Türkiye'de 6 Şubat'ta Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 ilde evleri yıkılan ya da ağır hasar görenlerin barınma ihtiyacını karşılamak için TOKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hızla sürüyor.

Malatya ilinde ihalesi sona eren 11 bin 634 konut, cami ve ticarethanelerin yapımına bir süre önce başlandı. Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce mevkisinde de etaplar halinde inşası devam eden afet konutlarının bazılarında beton blok kurulumu bitti. Bu binalarda sıra merpen, dış cephe ve tuğla duvarların yapımına geldi.

Konutların yapım müdürü Olcay Kazan konuya ilişkin açıklama yaptı. Olcay, sorumluluk alanlarında iki etap halinde konut yapımına devam ettikleri, ilk etapta 1180, ikinci etapta ise 806 konutun devam edeceğini söyledi. İşte deprem konutlarına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Kazan, ilk etabın 7, ikinci etabın ise 9 ay sonra tamamlanacağını kaydederek, 7 gün 24 saat çalışarak 7 ay sonra ilk etap konutları hak sahiplerine teslim etmek istediklerini belirtti.

ZEMİNİMİZ ÇOK SAĞLAM

Binaların radye temel ile tünel kalıp sistemiyle yükseldiğini anlatan Kazan, tünel kalıbın deprem konusunda en güvenlikli sistem olduğunu belirterek "Aynı zamanda zeminimiz çok sağlam. Kırıcılarla kaya kırımları yapıyoruz. Bununla birlikte bloklarda ince işlerimize de başlandı. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kaba inşaatı olan blokumuzda direkt ince işlere başlıyoruz" diye ifade etti.

Kazan, sorumluluk sahalarında 5'i kule, 8'i mobil olmak üzere 13 vinç, 19 ekskavatör, 32 kamyon, dozerler ve çeşitli iş makineleriyle yapım çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 

Öte yandan Gelinciktepe bölgesinde inşası devam eden 599 konutluk 17 blokun temel demiri bağlandı, betonu döküldü. 3 blokta tünel kalıp imalatı sürüyor.

80 gün önce temeli atılan 599 konutun 193 gün sonra teslim edilmesi tahmin ediliyor.

ÖRNEK DAİRELER TAMAMLANDI!

Ayrıca, diğer deprem bölgesinde kalıcı konutların inşası da sürüyor. Gaziantep ve Adıyaman'da örnek daireler tamamlandı.

Deprem felaketinde yüzde 65’i yıkılan ve ağır hasar gören Gaziantep'in İslahiye ilçesinde mart ayının ilk haftasında temeli atılan deprem konutlarında süreç hızla devam ediyor. Perde, beton ve tünel kalıp sistemiyle yapılan deprem konutlarında 85 metrekarelik iki artı bir ilk örnek daire de bitirildi.

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Parkı 1. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!