28 / 04 / 2024

Malatya'da inşaat aşamasında ve hiç oturulmayan evler de yıkıldı: Bu deprem kimsenin aklına gelmedi! 

Malatya'da inşaat aşamasında ve hiç oturulmayan evler de yıkıldı: Bu deprem kimsenin aklına gelmedi! 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremde yıkılan konutlar ve imar izinleri ile ilgili konuştu. İşte Mehmet Çınar'ın o açıklamaları...



Malatya ili Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya'daki imar çalışmaları ve depremde yaşananlar ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Mehmet Çınar, Malatya Belediye Meclisi’nde 5 yıl belediye meclis üyesi, Yeşilyurt belediyesinde 6 yılı başkan, 4 sene imardan sorumlu başkan yardımcısı olmak üzere 15 yıldır yerel yönetimde görevde bulundu. 

Çınar, Yeşilyurt ilçesinde inşaat halindeki binaların ve hiç oturulmayan apartmanların bile depremde yıkıldığına dikkat çekti. 

Malatya da inşaat aşamasında ve hiç oturulmayan evler de yıkıldı: Bu deprem kimsenin aklına gelmedi! 

Malatya Yeni Ses'te yer alan habere göre; Mehmet Çınar, belediye olarak tek sorumluluklarını ruhsat vermek olduğuna ve denetimle ilgili bir sorumluluklarının bulunmadığına vurgu yaptı. 

"Bostanbaşı’nda hiç  oturulmayan konutlar da yıkıldı. İnşaat aşamasında olan pek çok binamız yıkıldı. Maalesef hani işte zemin bölgesi, depremin etkisi. Hiçbir şeyi yokken mesela belediyeye dava açanlar mevcut, ne koparırsa. Belediye ruhsat vermiş, ancak ruhsat sorumluluğu olduğu için vermiş" açıklamasında bulunan Çınar, yerinde denetleme ile ilgili sorumluluğun lgili yapı denetim firmasında olduğunu, bunların da dönem dönem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından denetlendiğini, her birinin kontrolü var ama asıl depremin şiddetinin önemli olduğunu dile getirdi. 

Çınar, küçük hataların binalarda büyük yıkıma sebep olduğunun altını çizdi. 

Malatya da inşaat aşamasında ve hiç oturulmayan evler de yıkıldı: Bu deprem kimsenin aklına gelmedi! 

Bostanbaşı’nda imarda yükseklik durumunun serbest olduğuna vurgu yapan Mehmet Çınar, yüksek katın verilmesinin hatayı artırdığını, bunun kendilerinden önce verildiğini belirtti. 

Açıklamasında "Demek ki eksik uygulanmış, denetlemede daha da dikkatli olmak gerekiyormuş. Belki tünel kalıp sistemlerine geçmek gerekiyormuş" ifadelerine yer veren Çınar, kanunen imar hakkının sınırlandırılabileceğini ama haliyle yüzyılın, bin yılın böyle bir afetiyle, böyle bir depremle karşı karşıya kalınacağının kimsenin aklına gelmeyeceğinin, kaldı ki projelerin yapılma standardının da çok çok üstünde bir şiddetinin olduğunun altını çizdi.

Çınar, o binaların okul, hastane yani hükümet binası standardında yapılmış olması durumunda belki böyle bir şey yaşanmayacağına da değindi.  

"Normal evin kat sayısı vatandaşlar rahat bir şekilde yapsın diye biraz daha devlet binalarının daha basiti o şekilde diyeyim. Yani şimdi ama biz daha katı kurallar uyguluyoruz. İşte perdeyi zorunlu yaptık. 7 kat inşa edilen binalarda çift bodrumu zorunlu hale getirdik. Beton bir üst sınıf seçtik. Asma katları İptal ettirdik" açıklamasında bulunan Çınar, uzmanların kendilerine önerdiği kararları aldıklarının altını çizdi. 

Kaş Belediyesi, Patara 'daki toplam 7 bin 744 metrekarelik iki araziyi 28 milyon 700 bin TL'ye satıyor!

2024 asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili uzman isimden açıklama geldi! İşte 2024 zamlı maaş hesaplaması!

TOKİ Başakşehir projesi yarın ihaleye çıkıyor! Kayabaşı'na 163 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön