29 / 04 / 2024

Malatya'daki 12 bin dönümlük OSB'ye 300 müracaat geldi!

Malatya'daki 12 bin dönümlük OSB'ye 300 müracaat geldi!

Malatya OSB'deki 12 bin dönümlük 3. Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak için 300 firma müracaatta bulundu



Teşvik ve istihdam paketinde 4. bölgede yer alarak avantajlı bir konum elde eden Malatya'da 1. ve 2. organize sanayi bölgelerinde arsa kalmayınca yatırımcı için hazırlanan 12 bin dönümlük 3. Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım için 300 firmanın başvuru yaptığı belirtildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erkoç, Malatya'nın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde kendi konumu ile iddialı, cazibe merkezi olmaya layık olduğunu belirtti.

Kenti Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden biri haline getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Erkoç, teşvik ve istihdam paketinin de açıklanması ile Malatya'ya çok sayıda firmanın yatırım için başvuru yaptığını söyledi.

Yoğun talepler sonucu 1. ve 2. organize sanayi bölgelerinde arsa kalmadığına dikkati çeken Erkoç, şöyle dedi:
"2. Organize Sanayi Bölgesinde daha önce arsa tahsisi yaptığımız, ancak 5 yıldır yatırıma ve fabrika inşaatına başlamayan firmalara çağrı yaptık. Daha sonra bu firmalara tahsis ettiğimiz bazı arsaları yeni yatırım için müracaat eden firmalara tahsis ettik. Şu anda 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde kalan 23 arsadan 12'sinin fabrikası bitti. 2 fabrika da proje aşamasında."

-"ARSA TALEBİNDEN SONRA YER TAHSİSİ YAPACAĞIZ"-

1. ve 2. organize sanayi bölgelerinde arsa kalmaması üzerine daha önceden açılması planlanan 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Erkoç, şu bilgiyi verdi:

"3. Organize Sanayi Bölgesi'nin alanında olan mera vasfında olan arazilerin ot bedelini yatırarak burayı 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne bağladık. Yaklaşık 10 bin dönüm hazine, 2 bin dönüm de özel mülkiyet olmak üzere toplam 12 bin dönümlük bir alanı sanayi alanı olarak çıkardık. Bundan sonra teknik alt yapı çalışmaları başlayacak. En kısa zamanda orada blok halinde alt yapı çalışmalarını tamamlayacağız. İhalesini yaptık. Yatırım programına da dahil ettik. Teknik çalışmaları bitirdikten sonra arsa talebi müracaatında bulunan işletmelerimize yer tahsisine başlayacağız."

300 firmanın yatırım yapmak için müracaat ettiğini ifade eden Erkoç, "Yatırımı gerçek anlamda düşünen ve çok kısa zamanda ne yapacağını, neler üreteceğini planlayan, programlayan yatırımcıyı tercih edeceğiz" dedi.
AA

 


Geri Dön