Kent Haberleri

Malatya'daki 5 bin 959 konteynere 22 bin 684 depremzede yerleştirildi!

Kahramanmaraş merkezde 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde en çok yıkımın olduğu illerden biri olan Malatya'da, 12 noktada kurulan 5 bin 959 konteynere 22 bin 684 depremzede yerleştirildi. İş makineleri aracılığıyla elektrik ve su hattının döşendiği alanlara ısı yalıtımlı konteynerler yerleştirilmeye başlandı

Kahramnamraş merkezli meydana gelen büyük depremlerden en çok etkilnen illerden biri olan Malatya'da barınma sorununu çözmek için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devamm ediyor. İş makineleri aracılığıyla elektrik ve su hattının döşendiği alanlara ısı yalıtımlı konteynerler yerleştirilmeye başlandı. Elektrikli ısıtıcı, ocak, mutfak ve banyonun yer aldığı, sıcak su imkanının bulunduğu bu konteynerlere çalışmaların tamamlanmasıyla depremzede aileler yerleşmeye başladı.

Malatya Valiliği tarafından alınan bilgiye göre AFAD tarafından kentte şu ana kadar 12 noktada kurulan geçici konaklama merkezindeki 5 bin 959 konteynere 22 bin 684 depremzede aile yerleştirildi.

TÜM İHTİYAÇLAR GİDERİLİYOR!

Depremzedelerden İhsan Ceylan, depremde evlerinin yıkıldığını ve konteyner kentte yaşamlarına devam ettiklerini açıkladı. Bu imakanı sağlayan yetkililere teşekkür eden Ceylan:  "Allah devletimizden razı olsun, konteyner verdi, başımızı sokacak yerimiz oldu. Öyle olmasa perişan olurduk. Tüm ihtiyaçlarımızı getiriyorlar. Çok şükür idare ediyoruz." dedi. Ceylan aynı zamanda konteyner kentte yemek dağıtımlarının da yapıldığını söyleyerek, katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti.

Depremin etkilerini üzerlerindne atamadıklarını söyleyen Ceylan konteyner içerisinde bile hala deprem oluyormuş hissi içinde olduklarını söyledi.

''DEVLET HER ŞEYİ KARŞILIYOR''

Depremzelerden Hatice Alpargo ise çok büyük bir afet yaşadıklarını aktararak depremde evlerinin yıkıldığını, eşyalarının enkaz altında kaldığını söyledi. 

Alpargo, "Sadece canımızı kurtardık, buna da şükür. Şimdi buradayız, Allah devletimizden razı olsun. Sürekli gelip halimizi, hatırımızı soruyorlar. Biz de idare etmeye çalışıyoruz. Burada konteynerde yaşamımızı sürdürüyoruz. Devletimiz her şeyimizi karşılıyor, kapıya kadar getiriyorlar. Allah devletimizden razı olsun." diye konuştu.

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Doğanşehir'deki esnaf konteyner çarşının kurulumunda sona gelindi!

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!