Kent Haberleri

Malatya’daki depremde son durum! Ölü ve yaralılar var!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 1 kişinin öldüğü bildirilirken, yaralı sayısı ise artıyor. AFAD yetkilileri, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen depremin 6 kilometre derinlikte gerçekleştiğini ve deprem nedeniyle 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, son bilgilere göre110 kişinin ise yaralandığını duyurdu

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından bölgede bir deprem daha meydana geldi. AFAD yetkilileri, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen depremin 6 kilometre derinlikte gerçekleştiğini ve deprem nedeniyle 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, son bilgilere göre110 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yetkililer, depremin 6,96 km derinlikte gerçekleştiğini duyururken, sarsıntı, Malatya'nın haricinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, ve Şanlıurfa gibi civar şehirlerde de hissedildi.

1 ÖLÜ, 110 YARALI!

Yaşanan deprem nedeniyle Malatya'da önceki depremlerde hasar aldığı belirtilen bazı binaların da yıkıldığı gelen bilgiler arasında.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Malatya'da meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde yaralananlar olduğunu duyururken, bu vatandaşların sağlık kurumlarında tedavi altına alındığını bildirdi.

Koca, yaralılardan 6'sının ameliyatta, 3’ünün ise yoğun bakımda olduğunu da sözlerine ekledi.

ENKAZ ALTINDAN İKİ KİŞİ ÇIKARILDI

Yaşanan deprem nedeniyle Yeşilyurt ilçesi Zaviye Mahallesi Meziyet Sokak'ta yıkılan binada, arama kurtarma çalışması başlatıldı. Arama kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmayla Ali Şahingil ve bir kadının enkazdan sağ çıkarıldığı bildirildi.

TATAR: ARTÇI SARSINTI

Malatya’da meydana gelen depremle ilgili açıklama yapan AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, şu ana kadar 5 ile 6 büyüklüğündeki 45 artçı sarsıntı yaşandığını söyledi.  Tatar, bugün meydana gelen depremi yine bu büyük depremlerin meydana geldiği sistem içerisinde olduğunu ve şu ana kadar 10 bin 282 artçı meydana geldiğini söyledi.

Yaklaşıl 6 ayda kaydedilen depremleri 3 haftada kaydettiklerini vurgulayan Tatar, 3-4 arası depremlerin sayısı 1963 4-5 aralığında 671 ve 5-6 arası ise toplam 45. 5 ve üzeri artçı sarsıntılar olacak. Yaşanan artçı sarsıntılar sonrası kırsal alanlarda kaya düşmesi tehlikesi olabilir” açıklamasında bulundu.

KANDİLLİ: BUNLARI YAŞAYACAĞIZ

Diğer yandan Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ise bu sarsıntıların büyüklüklerinin 5,6 civarı olmasının gayet doğal olduğunu daha önce de söylediklerini hatırlattı. Özener, Bu depremin de onlardan bir tanesi olduğunu vurgulayarak, "Bunları maalesef yaşayacağız" diye konuştu.