Kent Haberleri

Malatya'daki kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu! TOKİ ilk etapta 1.073 konut inşa edecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya Battalgazi'de, TOKİ eliyle ilk etapta 1.073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğu açıklandı. İşte ayrıntılar... 073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğuna dikkat çekti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya Battalgazi'de, TOKİ eliyle ilk etapta 1.073, devamında inşa edilecek 750 konut için ilk kazmanın vurulduğuna dikkat çekti. 

Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından Battalgazi ilçesindeki kalıcı konut çalışmaları ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. 

Afet konutlarının yanı sıra Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi çerçevesinde inşa edilen konutların da hızlı bir şekilde yükseldiğinin altını çizen Bakan Kurum, "Malatya Battalgazi'de ilk kazmayı vurduk. İlk etapta 1073, devamında ise 750 yuvamızı inşa edeceğiz. Hemen yanı başında 'İlk Evim' projemizdeki sosyal konutlarımız da devam ediyor" dedi ve İlk Evim'in devam edeceğini afet konutlarının da hızla yükseleceğini belirtti. 

İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından paylaşılan videoda deprem konutları için istişareler yapılarak kanaat önderleri ile STK'lerin görüşlerinin alındığının altı çizildi. 

Yeni yerleşim bölgelerinde mikro bölgeleme ve zemin etüt çalışmalarından sonra konut inşasına uygun zeminlerde çalışmalara başlandığına dikkat çekilen videoda, Malatya'da ilk kazmanın vurulduğu anlarla ilgili görüntüler de yer aldı. 

Konuya ilişkin görüşlerine de yer verilen TOKİ Teknik İşler Daire Başkanı Arif Güney Gültekin de 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Malatya'da yeni yerleşim yerlerinin belirlendiğini dile getirdi. 

Çalışmalarla ilgili bilgi paylaşan Arif Güney Gültekin, açıklamasında "Zemin etütleri yapıldı, projeleri yapıldı ve ilk kazmayı vurmuş bulunuyoruz. Deprem konutları yatay mimari zemin artı 3 veya zemin artı 4 olarak yapılacak. Hızlı bir şekilde bir sene içinde teslim edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

11 ŞEHİRDE 244 BİN KONUTUN TEMELİ ATILACAK 

Bakanlıktan konu ile ilgili gelen son dakika yazılı açıklamada, 11 şehirde 11 ayrı master planla çalışıldığına ve TOKİ tarafından her şehrin dokusuna uygun özel konutlar inşa edileceğine dikkat çekildi. 

Dükkanların, yeni yapılacak konutların altlarında yer almayacağına vurgu yapılan açıklamada, "Bugün itibariyle 21 bin 244 konutun yapımına başlanıyor. 2 ay içerisinde de 11 ilde 244 bin konutun temelleri atılacak" denildi ve inşaat süreçlerinin merkezlerde, rezerv alanlarda ve köylerde eş zamanlı olarak yürütüleceğinin altı çizildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı! Deprem konutları 3 ya da 4 katlı ve 3+1 olarak yapılacak!

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...