29 / 04 / 2024

Malatya'daki OSB'lerin arıtma tesisinin ihale sözleşmesi imzalandı!

Malatya'daki OSB'lerin arıtma tesisinin ihale sözleşmesi imzalandı!

Malatya Valiliğindeki imza töreninde konuşan Malatya Valisi Ulvi Saran, mevcut arıtma tesisinin 2. OSB"nin de ilave olmasının ardından buradaki yeni tesislerin tümünün talebini karşılayacak durumda olmadığına işaret etti



Malatya Valiliğindeki imza töreninde konuşan Malatya Valisi Ulvi Saran, mevcut arıtma tesisinin 2. OSB"nin de ilave olmasının ardından buradaki yeni tesislerin tümünün talebini karşılayacak durumda olmadığına işaret etti.

1. ve 2. OSB"lerin atıklarının en iyi şekilde arıtılması için yürüttükleri çalışmanın sonlandığını anlatan Saran, ihaleyi kazanan Özben İnşaat firmasıyla sözleşme yapılacağını dile getirdi.

Saran, 'OSB"lerimiz bir daha atık suyun ortaya çıkardığı şikayetlere sebebiyet vermeden ihtiyaçları karşılayacak' dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da Malatya"nın 4. teşvik bölgesinde olduğunu ve bu nedenle avantajlı bir konum elde ettiğini kaydetti.

Erkoç, 'Ciddi anlamda yatırım talepleri aldık. Büyümeyle birlikte arıtmamız ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. Bunun üzerine yeni bir arıtma tesisi yapılması için ihale açıldı' diye konuştu.

Arıtma tesisinin ödenek sıkıntısı yaşamayacağına dair Sanayi ve Ticaret Bakanlığından söz aldıklarını dile getiren Hasan Hüseyin Erkoç, 'Arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte çevreye verdiğimiz rahatsızlığın önüne geçmiş olacağız' dedi.

İnşaat firmasının sahibi Hüseyin Özcan ise OSB"lerin mevcut arıtma tesisini de kendisinin yaptığını anımsattı.

Konuşmaların ardından Saran, Erkoç ve Özcan, ihale sözleşmesini imzaladı.
AA


Geri Dön