30 / 04 / 2024

Maliye Bakanlığı, 12 sosyal tesisi satıyor!

Maliye Bakanlığı, 12 sosyal tesisi satıyor!

Maliye Bakanlığı, yaklaşık 150 milyon TL değerindeki 12 sosyal tesisini Ağustos'ta satışa çıkarıyor



Manavgat, Marmaris, Datça, Bakırköy, Büyükçekmece ve Karşıyaka'daki tesisler turizm yatırımına uygunluğuyla dikkat çekiyor

MALİYE Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 7 ilde Hazine'ye ait sosyal tesislerini satışa çıkarıyor. Ankara'dan İstanbul'a, İzmir'den Muğla'ya ağustos ayında yapılacak ihalelerle 12 tesisin satışı amaçlanıyor. Arazilerin tahmini bedeli ise yaklaşık 150 milyon TL olarak belirlendi.

Satışa çıkarılan sosyal tesisler arasında turizm tesisi olarak kullanılabilenler de bulunuyor. Bunlardan en değerlisi ise Antalya'nın Manavgat ilçesi Çolaklı Köyü'ndeki eğitim ve dinlenme tesisleri. 63 milyon TL'nin üzerinde tahmini bedeli olan tesislerin turistik tesis alanı olarak kullanılması için de izin onayı çıkmış durumda.

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler bölgesinde bulunan turizm tesis alanı da satılacak sosyal tesisler arasında yer alıyor. 46 milyon TL tahmini bedeli olan deniz kenarındaki sosyal tesis, 22 bin 581 metrekare büyüklüğünde. Muğla Datça, İstanbul Bakırköy ve Büyükçekmece,  İzmir  Karşıyaka'daki sosyal tesisler de satılacak tesisler arasında yer alıyor.

YURTDIŞINDAN KATILIM MÜMKÜN
Hazine'ye ait taşınmaz malların ihale yoluyla satışı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve bu kanunun 74'üncü maddesine göre çıkarılan "Devlete Ait Taşınmaz Mal Satış, Trampa, Kiraya Verme, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesisi, Ecrimisil ve Tahliye Yönetmeliği" hükümlerine göre yapılıyor. Yurtdışında bulunanlar veya çeşitli sebeplerle ihaleye şahsen katılamayacak durumda olanlar, vekaletname vererek adlarına ihaleye giriş ve tescil işlemlerini yaptırabiliyor. Bu yolla yurtdışında bulunan kişilerin de Hazine'ye ait taşınmaz mal satış ihalelerine katılarak taşınmaz mal satın almaları mümkün.

Bir dilekçeyle taşınmaz malın bağlı bulunduğu yer ilçe ise malmüdürlüğü, il ise Defterdarlık Emlak Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat ediliyor. Satın alınmak istenilen taşınmazın özelliklerinin bulunduğu, açık adresini belirtir bir dilekçeyle müracaat edilmesi halinde ihale günü ve saati müracaat edene bildiriliyor. Taşınmaz malın tahmin edilen bedeli (ihaleye çıkış bedeli), tesislerin bağlı bulunduğu idarelerce tespit ediliyor. İhaleye talip olanların belirlenen geçici teminatı yatırması gerekiyor. Taşınmaz mal satış ihalelerinde uygun bedel, tahmin edilen bedelden aşağı olmamak üzere teklif edilen bedellerin en yükseği olarak değerlendiriliyor.

TAKSİTLE ÖDEME YAPILABİLİYOR
Satış ihalelerinde taksitle ödeme imkanı da sunuluyor. Taksitle ödeme halinde, satış bedelinin en az dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve taksitlerle kanuni faiziyle birlikte ödeniyor. Taksitli satışlarda taksit tutarını ve kanuni faizlerini karşılayacak miktarda kesin ve süresiz banka teminat mektubu verilmesi veya satışı yapılan taşınmazın üzerinde 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu hükümleri uyarınca Hazine lehine kanuni ipotek tesis edilmesi halinde, taşınmaz alıcısı adına devrediliyor.

1. ADANA
Adana'nın Karataş ilçesine bağlı İskele Köyü'ndeki eğitim ve dinlenme tesisi 77 bin 528 metrekare yüzölçümünde. İlçe merkezine uzaklığı 3 km olan tesis 25 bloktan oluşuyor. Bloklarda 5 adet daire bulunuyor. Konutların 100 tanesi 4, 25 tanesi 3 kişilik. Binalar 22 yıllık. Tesisin toplam tahmini bedeli 11 milyon 316 bin TL. Detaylı bilgi Karataş Mal Müdürlüğü'nden alınabilir.
 
2. ANKARA
Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Yuvaköy'deki sosyal tesis alanı 4 bin 649 metrekare yüzölçümünde. Merkeze 22 km olan tesiste 2 adet restoran binası, betonarme yüzme havuzu ve ahşap çardak bulunuyor. 27 yıllık tesisin toplam tahmini bedelinin 2 milyon 296 bin TL olduğu belirtiliyor. Detaylı bilgi  Ankara  Defterdarlığının 0312 210 79 54 numaralı telefonundan alınabilir.

3. ANKARA
Ankara'nın Gölbaşı ilçesine bağlı Gaziosmanpaşa Mahallesindeki günübirlik tesis alanı 11 bin 872 metrekare yüzölçümünde. İl merkezine uzaklığı 22 km olan alanda sosyal tesis binası bulunuyor. 20 yıllık tesisin toplam tahmini bedelinin 7 milyon 324 bin TL olduğu belirtiliyor. Detaylı bilgi Ankara Defterdarlığının 0312 310 79 54 numaralı telefonundan alınabilir.
 
4. ANTALYA
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çolaklı Köyü'ndeki eğitim ve dinlenme tesisleri alanının turistik tesis alanı olarak plan tadilatı yapıldı. Özel Çevre Koruma Kurulu'ndan da onay alındı. 33 bin 337 metrekare yüzölçümlü tesis, ilçe merkezine 15 km uzaklıkta. Tesisin üzerinde 135 kişilik eğitim ve dinlenme tesisi bulunuyor. 22 yıllık tesisin toplam tahmini bedelinin 63 milyon 378 bin TL olduğu belirtiliyor. Detaylı bilgi Manavgat Malmüdürlüğü'nün 0242 237 84 69 numaralı telefonundan alınabilir.
 
5.ANTALYA
Antalya'nın Muratpaşa ilçesine bağlı Güzeloba Mahallesindeki eğitim ve sosyal tesis alanı bin 707 metrekare yüzölçümünde. İlçe merkezine uzaklığı 12 km olan tesisin üzerinde 4 katlı 20 odalı bina bulunuyor. 13 yıllık tesisin toplam tahmini bedelinin 3 milyon TL olduğu belirtiliyor. Detaylı bilgi Antalya Defterdarlığı'nın 0242 742 05 76 numaralı telefonundan alınabilir.

6. BURSA
Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Karacaali Köyü'ndeki eğitim kurumu dinlenme ve sosyal tesis alanı ilçe merkezine 13 km uzaklıkta yer alıyor. Üzerinde 3 adet yapı ve bakımsız ağaçlar bulunan tesis toplam 8 bin 261 metrekare yüzölçümünde. Tesisin toplam bedelinin 1.5 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. Detaylı bilgi Gemlik Malmüdürlüğü'nün 0224 513 10 95 numaralı telefonundan alınabilir.
 
7. İSTANBUL
İstanbul'un Bakırköy ilçesine bağlı Zeytinlik Mahallesindeki tesis 496 metrekare yüzölçümünde. Üzerindeki 6 katlı binanın her katında 6 oda bulunuyor. Odalar 4 kişilik. 1 adet de aile odası var. 35 yıllık tesisin toplam bedelinin 4 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. Detaylı bilgi İstanbul Defterdarlığı'ndan alınabilir.

8. İSTANBUL
İstanbul'un Büyükçekmece ilçesine bağlı Kamiloba Mahallesindeki kısmen turistik tesis, kısmen yol ve kısmen plaj alanı olmak üzere 3 bin 397 metrekare yüzölçümüne sahip. 15 adet prefabrik yapı bulunan tesisteki yapılar tek katlı ve 4 kişilik iki kısımdan oluşuyor. 10 yıllık tesisin tahmini bedelinin 2.2 milyon TL olduğu belirtiliyor.

9. İSTANBUL
İstanbul'un Büyükçekmece ilçesine bağlı Kamiloba Mahallesindeki turistik tesis alanı bin 36 metrekare yüzölçümünde. Üzerinde bulunan yapı ve tesislerin tahmini bedeli 673 bin TL Detaylı bilgi İstanbul Defterdarlığı'ndan alınabilir.

10. İZMİR
İzmir'in Karşıyaka ilçesine bağlı Alaybey Mahallesindeki konut alanı üzerinde 7 katlı bina ve her katında 3 oda bulunuyor. Deniz manzaralı tesiste odalar 2 kişilik. Ayrıca 1 adet tek, 1 adet de süit odası var. 25 yıllık ve 220 metrekare yüzölçümündeki binanın tahmini bedelinin 7.2 milyon TL olduğu belirtiliyor. Detaylı bilgi izmir Defterdarlığı'ndan alınabilir.

11. MUĞLA
Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı İçmeler beldesinde bulunan turizm tesis alanı ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Üzerinde 30 adet 1-2 odalı ve 3-5 kişilik konut bulunuyor. Deniz kenarında bulunan tesis, 22 bin 581 metrekare yüzölçümünde ve toplam tahmini bedelinin 46 milyon 180 bin TL olduğu belirtiliyor. Detaylı bilgi Marmaris Malmüdürlüğü'nün 0252 417 83 45 numaralı telefonundan alınabilir.
 
12. MUĞLA
Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Emecik bölgesinde bulunan konut alanı 193 metrekare yüzölçümünde. İlçe merkezine uzaklığı 25 km olan arazinin üzerinde bahçeli kargir bir ev bulunuyor. 22 yıllık tesisin tahmini bedelinin 500 bin TL olduğu belirtiliyor. Detaylı bilgi Datça Malmüdürlüğü'nün 0252 417 83 45 numaralı telefonundan alınabilir.
Para


Geri Dön