26 / 06 / 2024

Maliye Bakanlığı açıkladı! Beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran’a kadar uzatıldı

Maliye Bakanlığı açıkladı! Beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran’a kadar uzatıldı

Maliye Bakanlığı, “15-20 Haziran’a kadar sunulması zorunlu olan beyannamelerin, beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran’a kadar uzatılmıştır” açıklamasını yaptı.



Maliye Bakanlığı, 15-20 Haziran’a kadar sunulması zorunlu olan beyannamelerin, beyanname verme ve ödeme süresinin 21 Haziran’a uzatıldığını bildirdi.

Maliye Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Kurban Bayramı nedeniyle , Gelir ve Vergi Dairesi Yasaları tahtında 15-20 Haziran 2024 tarihine kadar sunulması zorunlu olan beyannamelerin, beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran 2024 tarihine kadar uzatılmıştır” açıklaması yapıldı.

Beyanname nedir ne işe yarar?

www.kibrispostasi.com'da yer alan habere göre; Beyanname, vergi dairesine veya vergi dairesi tarafından belirlenen bir vergi idaresine gönderilir ve vergi ödemesi yapılır. Beyanname, vergi ödemesi yapılması gereken miktarın hesaplanması ve ödemesi için gerekli bilgileri içeren bir belgedir ve genellikle yıllık olarak düzenlenir.

 Maliye Bakanlığı açıkladı! Beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran’a kadar uzatıldı

Kimler beyanname verecek?

Vergi ödemekle yükümlü olan taraflar bağlı oldukları vergi dairesine ilgili vergi türü için beyanname vererek borçlarını ortaya koyar. Bu sayede vergi dairesi vergi mükellefinin borcundan haberdar olduğunu teyit eder ve ödeme süreci başlar.

Beyanname yapılmazsa ne olur?

özel usulsüzlük cezası kesilir. Özel usulsüzlük cezası kesilmesine rağmen mecburiyetleri yerine getirmeyenlere yeniden süre verilerek bu mecburiyetleri yerine getirmeleri bildirilir. Verilen sürede bu zorunlulukların yerine getirilmemesi halinde yukarıda yazılı özel usulsüzlük cezaları bir kat artırılarak uygulanır.

Ev sahiplerine son fırsat! Cezayla karşılaşmayın: Kira beyannamesinde pişmanlık uygulaması 5 soruda tüm detaylarıyla...

Emlakçılar: Kira kontratları takip edilebilir olsun!

Kira beyannamesinde son gün bugün! Hazır kira beyannamesi 2024: Kira gelir beyannamesi nasıl verilir?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön