Genel

Maliye Bakanlığı'nın satışa çıkardığı sosyal tesisler elinde kaldı!

Satışa çıkarılan 12 tatil kampının yedisinin ihalesi yapılırken, sadece bir tanesi için alıcı çıktı

Maliye Bakanlığı'nın satışa çıkardığı sosyal tesislere alıcı çıkmadı. Satışa çıkarılan 12 tatil kampının yedisinin ihalesi yapılırken, sadece bir tanesi için alıcı çıktı. Maliye, kampların satışından 152 milyon lira gelir bekliyordu. Uzmanlar ihaleye çıkan yedi tesisten altısına talep gelmemesini yüksek değer biçilmesi ve sürenin kısalığına bağlıyor. 
 
Kamu kurum ve kuruluşların tatil kamplarını satışa çıkarma projesi tutmadı. Maliye Bakanlığı'nın satışa çıkardığı 12 tatil kampının yedisinin ihalesi yapılırken, sadece bir tanesi için alıcı çıktı. Ankara ve İstanbul'da ikişer olmak üzere Adana ve Antalya'daki yerlere alıcı çıkmazken, sadece İstanbul Ataköy'de bulunan misafirhane satılabildi. Ağustos ayı içerisinde elden çıkarılması planlanan sosyal tesislerden toplamda 152 milyon liralık gelir elde edilmesi hedeflenirken, şimdiden 87 milyon liralık tatil kampı satışı için alıcı çıkmadı.

Paket içerisinde satılacağına kesin gözüyle bakılan ve en çok gelir beklenen tesis Antalya Manavgat'ta bulunuyordu. Buradaki kamp önemli turizm bölgeleri arasında yer alıyor. 180 odası olan kampın tahmini satış bedeli 63,4 milyon lira olarak belirlenmişti. Uzmanlar ihaleye çıkan yedi tesisten altısına talep gelmemesini yüksek değer biçilmesi ve sürenin kısalığına bağlıyor. Maliye Bakanlığı satışı gerçekleştirilemeyen tatil kampları için tekrar ihaleye çıkılıp çıkılmayacağı konusunu yeniden masaya yatıracak.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü satışlardan istediği sonucu elde edemezken, umudu Muğla Marmaris'te bulunan sosyal tesislerin satışına bağladı. 26 Ağustos'ta yapılacak ihaleden 46,1 milyon liralık gelir hedefleniyor. Önemli gelir beklenen Marmaris kampı daha önce de birkaç kez satışa çıkarılmasına rağmen alıcı çıkmamıştı. Türkiye genelinde Hazine mülkiyetinde olup genel bütçeli kamu idarelerine tahsisli 779 sosyal tesis bulunuyor. Bu sosyal tesisleri ekonomiye kazandırmayı hedefleyen Maliye, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına öncülük etmeyi hedefliyor. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da sosyal tesislerinin satışa çıkarılması için destek beklediklerini aktaran Maliye kaynakları, tatil kampı gibi sosyal tesislerin yönetilmesinin zor ve yüksek olduğuna dikkat çekiyor.

Satışa çıkarılan ancak satılamayan araziler arasında Maliye bürokratlarının yoğun ilgi gösterdiği Ankara tesisleri de yer alıyor. Daha önceki işletmecisinden dolayı buraya Dallas isminin verildiğini aktaran Maliye kaynakları "Hafta sonları burada güzelce vakit geçirebiliyorduk. Satılmaması iyi oldu." yorumunda bulundu. Bakanlık bürokratlarının en çok üzüldüğü ise İstanbul Ataköy'de misafirhane olarak kullanılan binanın satılması oldu. Maliyeciler İstanbul'da 25-30 liralık harcırahla konaklama yapmalarının mümkün olmadığına dikkat çekiyor.
Zaman