29 / 04 / 2024

Maliye tek tek kapıları çalmaya başladı, 2 milyon konutta kira geliri tespiti yapılacak. Ev sahipleri dikkat!

Maliye tek tek kapıları çalmaya başladı, 2 milyon konutta kira geliri tespiti yapılacak. Ev sahipleri dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirini beyan etmeyen mülk sahiplerine karşı denetimlere başladı. Gazeteci Abdullah Tolu dün başlayan denetimlerle ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı, vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.  



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in "Tapu ve nüfus verilerinin incelenmesi sonucunda,kira geliri elde edebilme potansiyeline sahip yaklaşık 4,5 milyon konut analiz ediliyor; kiralık olarak tespit edilen adreslerde fiili tespitler yapılacak" açıklamasının ardından Bakanlık yetkilileri harekete geçti.

Ev sahiplerinin elde ettiği gelirin vergisini kaçırmamaları için Bakanlık bu yıl yaklaşık 2 milyon kiralık konutu tek tek kontrol edecek, kiralıklar ve kira bedelleri tespit edilecek. Denetimlerde kiracılardan gerekli bilgiler talep edilecek. Bu bilgiler elektronik ortamda tutulacak. Beyanname vermeyen ev sahiplerine yönelik işlem başlatılacak.

Denetimlerin, Mart ayında kira gelirlerinin doğru olarak beyan edilmesini sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Gazeteci Abdullah Tolu, twitter.com/AbdullahTolu1 X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2023 yılındaki denitimlerde başarılı sonuçlar alındığını ifade etti. Gazeteci Abdullah Tolu’nun gönderisine takipçilerinden bazıları, vergi alınacak bir tek ev sahipleri mi kaldı, vergi alacak yer arıyorlarsa binlerce mükellef gözlerinin önünde, önce istisnaları kaldırsınlar diye tepki gösterdi.

İşte Gazeteci Abdullah Tolu’nun o paylaşımı

Vatandaş birçok kişi için uygulanmayan bu denetimlerin ev sahiplerine yönelik yapılmasına tepki gösterdi. İşte o yorumlar

 


Geri Dön