Kent Haberleri

Malkara Belediyesi otogar projesinin temelini Nisan'da atacak!

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, geçtiğimiz hafta sonu basına düzenlediği kahvaltılı bilgilendirme toplantısında, belediyenin 2015 yılı faaliyetlerini anlatarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Yurdakul toplantıda, fizibilite çalışmaları tamamlanan ve 2016 yılında başlanacak olan yeni projelerini de başlıklar halinde açıkladı. Yurdakul açıklamalarında şu sözleri kaydetti: “Trakya’nın en büyük ve modern Et Entegre Tesisi’nin ÇED sunumu 10 Aralık 2015 tarihinde yapılmıştır. Tesisin temelini 2016 yılı içerisinde atacağız. Malkara Şehirlerarası Otobüs Terminalinin ön hazırlık çalışması 2015 yılında tamamlanmış olup, otogarımızın ihalesi Ocak ayında yapılacak ve temeli ise Nisan ayında atılacaktır. Eski otogar alanında 18 dönümlük alanda oluşturulacak olan Kent Meydanı projemizin etüt çalışmalarını 2016 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz. Malkara’ya yakışan ve ticaret hacmini arttıracak olan Pazar yerini imar planındaki yerine alınması için gerekli çalışmalar 2015 yılı içerisinde yapılmış olup 2016 yılı içerisinde temelini atacağız.”

KONGRE MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ

“Emniyet Müdürlüğü’müzün yanındaki boş alana 2016 yılı içerisinde Malkara’mızın ihtiyacı olan, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, belediyemizin, vatandaşlarımızın ve okullarımızın kullanacağı yaklaşık 400 kişilik büyük salonu ve cep sinemaları olan Kongre Merkezi kazandıracağız. 2016 yılı içinde temelini atacağız.”

AİLE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

“Hacıevhat Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımızın kentlilik anlamında kentle buluşturmak aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlayacak, eğitim konusunda aksaklıklarını giderebilecekleri Aile Yaşam Merkezi’mizin temelini 2016 yılında atacağız.”


Devrim Gazetesi