29 / 04 / 2024

Maltepe'de Avrupa'nın en büyük eğlence ve spor alanı açılıyor!

Maltepe'de Avrupa'nın en büyük eğlence ve spor alanı açılıyor!

Maltepe sahil yolunun 7 km'lik bölümünde inşa edilecek olan 101 hektarlık spor ve eğlence alanı, AKM yapı ve Cengiz İnşaat tarafından hayata geçiriliyor...



65 milyon TL ile hayata geçirilecek olan proje, 1 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. Projenin uzunluğu 2.5 km olup, sahil yolundan denize doğru 400 metre açıkta yükselecek.Kültür,spor,çocuk,gösteri bitki alanlarının yer alacağı projede, 250 bin metrekarelik spor adası içinde fubol sahası,yüzme yarış alanları, mini golf sahası, bisiklet yolu, basketbol ve voleybol alanları yer alıyor. 


195 bin metrekarelik spor bitki rekreasyon adası içinde ise, çim hokeyi, kay kay platformları, yürüyüş parkurları, uçurtma tepeleri, kondisyon istasyonları, piknik alanları bulunacak.


Proje içerisinde 100 metrekarelik eğlence adası da inşa edilecek. Bu ada içerisinde, 20 bin metrekarelik lunapark, çocuk lunaparkı, seyir platformları yer alırken, 50 bin metrekarelik su sporları adasında ise, kano alanı,tenis, yüzme, fitness ve yelken klübü yer alacak.


Projede, kültür alanları da düşünüldü. 185 bin metrekarelik kültür adası içinde de, sergi mekanları, restoranlar, binicilik klübü, bitki gösterisi alanı , çocuk alanı inşa edilecek.

Çocuklar için 95 bin metrekarelik ayrılan alanda da, deneysel eğlence alanları, çocuk macera parkı, çocuk müzik oyun alanı, midilli parkuru, mini hayvanat bahçesi, çocuk arkeoloji müzesi, açık çocuk müzesi yapılması planlanıyor. 


Çayır ve gösteri alanı için de 140 bin metrekarelik bir alan ayrıldı.Bu alanda da kafetaryalar, çayır alanı ve çiçekler yer alacak.


Geri Dön