Maltepeliler Stratejik Plan Toplantısında buluştu!
Maltepe'nin geleceğinin planlandığı, "Stratejik Plan Toplantısı" büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda Maltepe'nin değişim gündemi ve mevcut durumu, Maltepe'nin gelecek tasarımı (vizyon, hedefler, ilkeler ) ele alındı.
Maltepe'nin geleceğinin planlandığı, "Stratejik Plan Toplantısı" büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda Maltepe'nin değişim gündemi ve mevcut durumu, Maltepe'nin gelecek tasarımı (vizyon, hedefler, ilkeler, gelişme alanları ve stratejiler ile projeler) ele alındı. Maltepe sınırları içerisinde yaşayanların "ortak akıl" üretmesi üzerine kurulu konferansta, ilk kez farklı bir yöntem denendi. Beyin fırtınası yöntemine dayalı olarak, gruplar halinde yapılan konferansın ilk bölümünde Maltepe'nin sorunları tespit edildi, ikinci bölümündeyse çözüm önerileri sıralandı.
"BELEDİYENİN KAPILARINI AÇTIK"
Toplantıda bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, "dayatan değil danışan belediyecilik" anlayışının önemine dikkat çekerek, "Biliyorsunuz stratejik planlama, her belediyenin 5 yıllık planlar dâhilinde yapması gereken zorunlu bir planlama. Buradaki temel amaç, Maltepe'ye nasıl çağdaş bir vizyon kazandırabiliriz, nasıl insan odaklı sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışını burada oturtabiliriz. İster buraya katılan olsun, ister katılmayan olsun her bireyin Maltepe'yle ilgili görüşleri bizim için çok önemli. Bu yöntemle salı kahvaltılarını başlatarak, Maltepelilere hem gönlümüzü hem belediyemizin kapılarını açtık. Nitekim bu toplantılar bizim için çok belirleyici oldu, çalışma arkadaşlarım bundan oldukça faydalandı. Sorunları dinledik, notlar aldık, çözümler bulduk" dedi.
PROJELERİ ANLATTI
Uluslararası kongre ve fuar merkezi, kentsel dönüşüm, hayvanlar için yaşam köyü, yoksul ailelere 600 TL yardım gibi projelerden bahseden Ali Kılıç, "Seçim kampanyası döneminde Maltepe halkıyla birlikte şekillendirdiğimiz bazı projeler vardı. Bu projelerin de içinde yer alacağı bir planlama yapmak istiyoruz. Bunlardan birincisi kongre ve fuar merkeziydi. Bu Maltepe'nin vizyonunu oluşturacak bir proje. Bu projeyle ilgili çeşitli uluslararası görüşmelerim oldu.
Burada temel atıldığı gün fuarın hangi gün açılacağı planlanacak ve uluslararası ölçekteki pazarlaması yapılacak.
Böylece hem ulusal, hem uluslararası turizm gelişecek, hem de işsizlik sorunu çözülecek. Kentsel dönüşümle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de bilgisi dâhilinde, ilçe belediyemizde bir kentsel dönüşüm birimi oluşturarak en sağlıklı bilginin oradan alınmasını sağlayacağız. Artık her yeni yapılan binalara da otopark zorunluluğu getiriyoruz" şeklinde konuştu.
SORUNLAR BELİRLENDİ
Kılıç'tan sonra söz alan Arama Konferansı'nın yöneticisi ve modeıatörü Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Oğuz Babi'ıroğlu, çalışma arkadaşlarıyla beraber beyin fırtınası yönteminin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Beyin fırtınası fikir üretmeyle fikir değerlendirmeyi birbirinden ayırıyor. İlk önce hep üreteceğiz, gördüğünüz şeyleri, bildiğiniz verileri bize anlatacaksınız. Nerede fırtına tükenecek bitecek, o zaman mola verilecek, sizi gruplara dağıtacağız, sonra gruplarda değerlendirme, sınıflandırma olacak ve sorunlarımız belirli bir önceliğe oturacak. 5-6 tane grup, öne çıkan akımları seçecek, neler öncelikli olacak göreceğiz." dedi.
Yurthaber