Konut

Mamak Eserkent Sosyal Konutları başvuruları için son iki gün!

Ankara Mamak'ta yeni evli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için aylık 100 TL'den kiraya verilecek konutlar için uzatılan başvuru süresi 1 Şubat'ta sona eriyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın önem verdiği projelerden biri olan  Mamak Eserkent Sosyal Konutları için başvuru süreci 1 Şubat'a kadar uzatılmıştı. Yeni evli ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik olan sosyal konutlar için kura tarihi 10 Şubat.

Mamak Eserken'te yer alan 1+1 daireler yeni evli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için 100 TL'den kiraya verilecek. Projede 400 daire yer alıyor.

Başvuru için aylık kazancın 3 bin lirayı geçmemesi gerektiği, eşlerin üzerinde herhangi bir gayrimenkul olmaması şartının aranıyor. başvurularda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma koşulu da yer alıyor.

Başvuru sahiplerinden ayrıca, ikametgahlarının en az 6 ay öncesinden itibaren Ankara'da olduğunu belgelemesinin istenecek. 

Mamak Eserkent Sosyal konutları için vatandaşların, "http://www.ankara.bel.tr/genel-sekreter/genel-sekreter-yardimcisi/ozel-projeler-ve-donusum-dairesi-baskanligi/mamak-eserkent-sosyal-tesislerinde-tahsis-islemleri" internet adresi üzerinden form doldurması ya da Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı 18 numaralı bankosundan başvuru yapabilecek.

Mamak Eserkent Sosyal Konut kura tarihi!