Kentsel Dönüşüm

Mamak için yeni kentsel dönüşüm projeleri geliştirilecek!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün başkanlık ettiği Nisan Ayı meclis toplantısında 2017 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Görüşmeler neticesinde Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre toplantıda Mamak’a yapılan hizmetleri ayrıntılarıyla anlatan Akgül, 2017 yılı Faaliyet Raporu’nun belediye meclisi tarafından kabulüyle birlikte hizmete kaldıkları yerden devam edeceklerinin bilgisini de paylaştı. 

Projelerle dolu bir yılı daha geride bıraktıklarının da sözlerine ekleyen Başkan Akgül, yerel hizmetlerin yanı sıra ulusal ölçekte örnek gösterilebilecek projelere imza attıklarını söyledi. Akgül, “Mamak Belediyesi olarak, ilçemizin ileriye gitmesine yönelik yatırımları hayata geçirdik, yeni projeleri üretmeye devam ediyoruz”  diye konuştu.

2009 yılında 80 milyon gelir bütçesi ile devraldıkları belediyeyi, 2017 yılında 333 milyona yükselttiklerini belirten Akgül, Ankara’ya değer katan bir belediye olarak 2018 yılının da açılışlarla dolu bir yıl olacağını sözlerine ekledi.

Mamak’a kalıcı eserler yaptıklarını da vurgulayan Akgül, “İnsana yatırımın en değerli yatırım olduğuna ilişkin inancımızı ortaya koyan işler yaptık. İlçemizi spordan sanata, bilimden sosyal hayata, mimariden alt yapıya kadar çok sayıda yatırımla buluşturduk. Okullara, eğitime, çocuklara, gençlere yatırım yaptık. Marka projelerle belediyeciliğe yeni bir soluk getirdik. Aile merkezleri, gençlik ve kültür merkezlerimiz, gök bilim merkezimiz, insan odaklı soysal projelerimiz, parklar, kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarımız, spor ve sosyal tesislerimizle toplumun her kesiminden ve her yaştan vatandaşımıza ulaştık” dedi.