29 / 04 / 2024

Mamak'ta kentsel dönüşüm kapsamında Pazartesi teslimler başlıyor!

Mamak'ta kentsel dönüşüm kapsamında Pazartesi teslimler başlıyor!

Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında bulunan ancak belgesi olmadığı için hak sahibi olmayan gecekondu sahibi vatandaşlar, evlerine kavuşuyor




Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent’in farklı bölgelerinde gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projelerinde belgesi olmayan vatandaşlar için üretilen 1374 konuttan ilk aşamada 839’u Pazartesi günü düzenlenecek kura töreni ile sahiplerine teslim edilecek.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Mamak İlçesi Kusunlar Bölgesi’nde ucuz konutlar üretildiğini belirten yetkililer, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında tapusu ve tapu tahsis belgesi bulunmayan gecekondu sahibi vatandaşların mağdur olmaması için 1374 adet konutun inşasını gerçekleştirdiklerini kaydettiler.

 

“839 KONUT SAHİPLERİNE TESLİM EDİLECEK”

 

   Konutların yapımına 2010 yılında başlandığını ifade eden yetkililer, “İnşaatı tamamlanan 1374 konuttan belediye ile ilk aşamada sözleşme imzalayan 839 vatandaşa konutları teslim edilecek. Geri kalan 535 konut da sözleşme imzalanmaya devam eden vatandaşlara verilecek” dediler.

 

Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi başta olmak üzere;  tüm proje alanlarındaki bu kapsamdaki vatandaşlarla Kusunlar bölgesindeki konutlar için sözleşme imzalandığını ifade eden yetkililer, şunları söylediler:

“Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında kalıp tapulu arsası ya da tapu tahsis belgesi olmayan belgesiz gecekonduların sahipleri ile enkaz bedelleri peşinata sayılmak üzere sözleşmeler yapıldı. Ardından da bölgede konutların yapımı gerçekleştirildi. Bu durumda olan ve konut istemeyen  vatandaşlara da arsa seçeneği sunuldu. Bu seçeneği tercih edenlerle de 200 metrekarelik arsa sözleşmesi yapıldı.”

 

   Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm proje alanlarında hiçbir konut hakkı bulunmamasına karşın vatandaşların mağdur olmaması için ucuz konutların inşasını gerçekleştirdiklerine dikkat çeken yetkililer, ödemeler ve konutların özellikleri ile ilgili şu bilgileri verdiler:

“Bu imkandan yararlanan vatandaşlar ödemelerine konutlarını teslim aldıktan sonra başlayacaklar. Teslim edilen konutların satış bedelleri 39.652 TL ile 55.246 TL arasında olup, ödemeler 180 ay (15 yıl) vadeli olacak. Artış oranları 6 aylık periyotlarda bir önceki 6 aya ilişkin memur maaşı, TEFE, ÜFE oranlarının en düşüğü nispetinde artış oranı yansıtılarak yapılacak. Kusunlar bölgesindeki konutların  Ankara  çevre yoluna 3.3 kilometre, Mavi Göl’e 9,5 kilometre, Çankaya Güneypark Projesi’ne ise 14 kilometre mesafede. Konutlar; 2 oda bir salon 74.80 metrekare kullanım alanına sahip şekilde inşa edildi.  Alt yapısı ve çevre düzenlemesi ile yaşam kalitesi yüksek bir alan oluşturulurken,  24 derslikli lise, 32 derslikli ilköğretim okulu, cami, kreş, ticaret merkeziyle sosyal donatı merkezleriyle de vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön