27 / 04 / 2024

Mamak'taki kentsel dönüşümde yıkım süreci zorlu geçiyor!

Mamak'taki kentsel dönüşümde yıkım süreci zorlu geçiyor!

Mamak'ta yıkım işlemi gerçekleştirilen bina, çevrede yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bina, sokakla bitişik olduğu için yıkım işlemi oldukça zor gerçekleştirildi. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi.



Mamak'ta bulunan Peyami Safa Mahallesi 338. Sokak'ta bulunan 40 yıllık bina Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında, oturmaya elverişli olmadığı için yıkını işlemi gerçekleştirildi. Yıkımı yapılan bina sokağa çok yakın olduğu için, yıkını işlemi büyük zorluluklarla gerçekleştirildi. Çevreye vereceği tehlikeden dolayı üst kattan başlanarak kat kat yıkılması gereken bina, iş makinesi ile parça parça yıkılmasından dolayı çevreye biiyük telılike yaşattı. 


YIKIM BÜYÜK ZORLUKLARLA GERÇEKLEŞTİ 


Yıkımı gerçekleştirilen binanı sokağa yakın kısmı uzun süre trafiğe kapatılarak, olabilecek bir kazanın önüne geçilmeye çalışıldı. Fakat vatandaşlar duruma tepki gösterdiler. Kazanın anlık bir ilaların bir birinde çok yakın olmasından dolayı, kontrolsüz bir şekilde gerçekleştirilen yıkını işlemi, çevredeki binalara büyük bir zarar verebilirdi. Binanın bir kısmı yıkılırken, binanın sokağa yakın tarafında kalan kısım yıkma işlemi gerçekleştirilirken büyük zorluk yaşandı. 


Yıkma işlemi kazasız bir şeklide gerçekleşmiş olsa da olay sonrasında meydana geldiğini ifade eden vatandaşlar, "Yıkını esnasında bir şey olmamış olabilir ama tedbir elden bırakılmaması gerekiyor" dediler. 


MAHALLE SAKİNLERİ KORKU DOLU GÖZLERLE İZLEDİ 


Yan tarafta bulunan binaları korumaya yönelik hiçbir tedbir almaması vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Çevre binalarda yaşayan vatandaşlar tehlikeli yıkını işlemini korku dolu gözlerle izledi. Çevre binalarda yaşayan vatandaşlar, yükselen toz bulutlarından dolayı oldukça rahatsız oldular. Yıkını işleminin ilci gündür sürdüğün belirten vatandaşlar, yıkını şeklinin yanlış olduğunu, yıkımı yapılan bina ile çevredeki binalar arasında mesafenin kısa olduğu için çevredeki binaların zarar görıııe ihtimali olduğu için farklı bir yık mı şeklinin seçilmesi gerek t iğiııi söylediler. Yıkını esnasında enkazın sulanmamasıııa da sinirlenen vatandaşlar, yükselen toz bulutlarından dolayı nefes alamaz hale geldiler. Kazasız, bir şekilde gerçekleştirilen yıkını işleminin ardından, 338. Sokak binanın hafriyatından dolayı ulaşıma kapandı. 



Güçlü ANADOLU



Geri Dön