Kent Haberleri

Manavgat sanayi esnafı yapılacak çalışmalarla rahat nefes alacak!

Manavgat Belediyesi’nin Sanayi bölgesinde bir süredir sürdürdüğü yol, kaldırım, refüj ve kanal kenarına park çalışmaları, bölgenin çehresini değiştirerek, işlevsel olarak da sanayi esnafını rahatlatacak.

Manavgat Belediyesi Sanayi Mahallesi’nde başlattığı yol, kaldırım, park, otopark, refüj ve kavşak düzenleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sanayi Mahallesi’ndeki çalışmalar tamamlandığında Sanayi esnafı rahat bir nefes alacak. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Sanayi Sitesi içerisinden geçen 20 metrelik imar yolu, 2×2 bölünmüş yol olarak düzenleniyor. Her bir trafik şeridinin 7 metre olacağı ve 1.5 kilometrelik yolun düzenleneceği belirtildi.


İŞLEVSEL KULLLANIŞLILIK SAĞLANACAK

Düzenlemeler yapılırken bin 500 metrelik karayolu bordürü, 2 bin 500 metrelik kaldırım bordürü, 5 bin metrekare kaldırım parkesinin malzeme olarak kullanılacağı açıklandı. Sanayi esnafının isteği üzerine bölge içerisinde toplam 8 bin metrekarelik otopark alanının değişik yerlerde düzenlenerek 450 aracın park etmesine elverecek şekilde ayarlanacağı bildirildi. Yol, kaldırım, refüj ve kavşak çalışmalarının tamamlanmasından sonra yolun orta refüjüne aydınlatma direkleri de yerleştirilerek bölgedeki görsel güzellik sağlanırken işlevsel olarak da kullanışlılık elde edilmiş olacak.



Antalya Akdeniz Haber 



Haber Antalya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


MANAVGAT Belediyesi Sanayi Mahallesi'nde başlattığı yol, kaldırım, park, otopark, refüj ve kavşak düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Manavgat Belediyesi tarafından Sanayi Mahallesi'nde yürütülen düzenleme çalışmaları kapsamında, 450 aracın park etmesine uygun park alanları, yol, kaldırım, refüj ve kavşak çalışması yapılıyor. Sanayi ve Emek mahalleleri arasından geçen DSİ kanalının her iki tarafında da park yapılıyor. 


Antalya Gazetesi


Haber Antalya Akdeniz Güncel'de şu şekilde yer aldı;


Manavgat Belediyesi tarafından Sanayi Mahallesi'nde yürütülen düzenleme çalışmaları kapsamında, 450 aracın park etmesine uygun park alanları, yol, kaldırım, refüj ve kavşak çalışması yapılıyor. Sanayi ve Emek mahalleleri arasından geçen DSİ kanalının her iki tarafında da park yapılıyor. İmar planına göre yeşil alan olarak ayrılan bölümlerde 11 bin 650 metrekarelik park alanı oluşturulacağı belirtildi. Düzenlemelerde esnafın ve vatandaşların oturup dinleneceği bank ve pergolanın yanında fitness aletleri ve çocuk oyun alanları da bulunacak.


Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bir süredir devam eden köklü değişim çalışmalarının tamamlanmasından sonra sanayi esnafının rahatlayacağını söyledi. Sanayi esnafının bloklar arasında refüj açtırarak geçişi sağlama talebinin ise UKOME Şube Müdürlüğü'nce değerlendirilmesi için gerekli yazışmaların yapıldığını kaydeden Başkan Sözen, UKOME Genel Kurulu'nda alınacak karar doğrultusunda uygulamanın yapılacağını vurguladı.


Antalya Akdeniz Güncel


Haber Antalya İleri'de şu şekilde yer aldı;


İçinde yıkık metruk binalarında olduğu Manavoğlu Parkı birinci bölümüyle ilgili geçtiğimiz hafta yayınladığımız haberimiz ses getirdi. Muratpaşa Belediyesi park çalışmasına başladı

Park Projesi

2012 yılının Aralık ayında yıkılan ve aradan geçen yıllarda adeta kaderine terk edilen Manavoğlu Parkı'nın birinci bölümüyle ilgili olarak geçtiğimiz hafta içinde yayınladığımız haber üzerine Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü park ve peyzaj düzenlemesi başlattı. Belediye ekipleri ilk olarak madde bağımlıların mekanı olan metruk binaları yıktı, bölgede biriken çöplerin temizliğini yaptı. 

Park projesinin startını veren Muratpaşa Belediyesi arazi üzerinde fıskiyeli büyük havuz, çocuk oyun alanı spor aletleri ve yürüyüş parkurları yapacak. 

Doğal sit alanı

2012 yılında halkın kullanımına açık olması gereken yere içkili restoran, gazino ve Dedeman Otel tarafından su parkı yapıldığını tesbit eden dönemin Cumhuriyet Savcısı Osman ŞanaTın, doğal sit alanı olması gereken yerde yaklaşık 14-15 yıldan bu yana betonlaşmanın hızla sürdürüldüğü ve kaçaklar konusunda herhangi bir yaptırımda bulunulmadığı gerekçesiyle harekete geçmişti. 

Rapor hazırlanmıştı

Savcı Şanal parkla ilgili olarak rapor hazırlattırarak Muratpaşa Belediyesi'ne göndermişti. "Raporda tespit edilen Dedeman Otel'in bina, bahçe düzenlemesinde imar planı ve yapı ruhsatında kanuna aykırılıklar görülmüştür. Belediyenizce bilirkişi raporu doğrultusunda kamu menfaatlerini gözetmek suretiyle kanunlara uygun hale getirilmesi, imar planında yer alan yolların tecavüzden kurtarılarak kamunun eşit kullanımına açık hale getirilmesi hususunda gereği kamu adına önemle rica olunur" ifadelerine yer vermişti.

Antalya İleri