29 / 04 / 2024

Manavgat'a 4 yeni okul inşaatı!

Manavgat'a 4 yeni okul inşaatı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim ve öğretime geçme hedefi doğrultusunda Manavgat'ta 4 yeni okul inşa ediliyor. Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim ve öğretim projeleri kapsamında Manavgat'ta 2'si hayırseverler, 2'si devlet tarafından 4 yeni okulun inşaatına başlandı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ve Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, inşaatı devam eden projelerde incelemelerde bulundu. 

Kaymakam Yiğit, Şelale Mahallesi'nde hayırsever Karalar ailesi tarafından yaptırılan 32 derslikli Duriye Duran İlkokulu ve Ortaokulu ve Sarılar Mahallesi'nde 24 derslikli Sarılar İlkokulu'nun inşaatını inceledi. Yiğit, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk ve orta öğretimde temel hedefinin tekli eğitime geçmek olduğunu belirtti. 

Manavgat'ta çalışmaların devam ettiğini anlatan Yiğit, "Bu öğrencilerin yüzde 18'i ikili öğretim görüyor. İkili öğretim öğrenciler için eziyet demek, eğitimin tam verilememesi demek. Hedefimiz, ikili öğretimden tamamen çıkmak. Şu anda inşası devam eden okulları tamamladığımızda ikili eğitim gören öğrencilerin oranı yüzde 12 civarına düşecek. Bu büyük bir başarıdır. Bir sene içerisinde bu okullar tamamlanarak eğitime hazır hale gelecek" şeklinde konuştu.

İlçe merkezinde bulunan 2 arsanın milli eğitime kazandırıldığını söyleyen Yiğit, bu iki arsaya da okul yapıldığında ilçede ikili öğretime devam eden öğrencilerin oranının yüzde 5 seviyesine düşeceğini açıkladı. Yiğit, halihazırda yaptıkları ziyaret ve incelemelerde çalışanları motive ve teşvik etmek olduğunu vurguladı.

Kaymakam Yiğit, "Bu okullarımızdan Gündoğdu Düriye Duran İlkokulu ve Ortaokulu'nda bu sene, diğer 3'ünde gelecek yıl eğitim ve öğretime başlanacak. Bu okullardan 2 tanesini hayırseverlerimiz, diğer ikisini devletimiz yaptırıyor. Şelale Mahallesi'nde yapımı devam eden ortaokulumuz 32 derslikle Manavgat'ın en büyük okulu olacak" dedi.


Geri Dön