15 / 05 / 2024

Manavgat'ta icradan 4 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa ve 5 bina!

Manavgat'ta icradan 4 milyon 500 bin TL'ye satılık arsa ve 5 bina!

Manavgat 3. İcra Müdürlüğü, Antalya İli, Manavgat İlçesi, Ilıca Köyü, 32.j.III.c pafta, 193 ada, 1 parselde yer alan 7 bin 861 metrekare alanlı arsa ve üzerindeki 5 binayı satışa sunuyor



Manavgat 3. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. MANAVGAT 3. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

2009/1148 TAL.

Tapu Kaydı: Antalya İli Manavgat İlçesi Ilıca Köyü 32.j.III.c pafta 21 cilt 1975 sayfada kayıtlı 193 ada 1 parsel 7.861 m2 miktarlı arsa.

Hali Hazır Durumu : Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen tapu kaydı yazılı taşınmaz Ilıca Beldesinin hudutları dahilinde olup Kumköy mahallesi yerleşim alanı içinde bulunmakta ve İmar Kan.18.md. göre plan uygulaması yapılmış olup bu itibarla taşınmaz imar parseli hüviyeti kazanmıştır.Doğusundan kısmen imar parselleri ve kısmen de 12 m. genişlikte imar yolu geçmektedir.Bu yol açılmış ve parke taş döşenmiştir. Batısında 7 m. genişlikte henüz açılmamış imar yolu bulunmaktadır. Kuzeyinde 7 m. genişlikte açık imar yolu ve güneyinde de Sorgun mahallesindeki Titreyengöl Turizm Merkezinden başlayıp denize paralel olarak Side, Ilıca, Evrenseki, Çolaklı, Gündoğdu beldelerinden geçerek batıya doğru devam eden 30 m. genişlikte ana yol bulunmaktadır. Bu yol denize 200 m. kadar uzaklıktadır. Çevresinde imar planına uygun olarak yapılaşma, konut ve turizm amaçlı olarak devam etmektedir. Turizm amaçlı tesisler faaliyet halindedir. İmar planına göre taşınmazın bulunduğu civarda Turizm Bakanlığından belgeli turizm tesisi, turizme yönelik eğlenme ve dinlenme ünitelerinin yapılabileceği belirtilmektedir. Nitekim bu yol üzerinde ve yol ile deniz arasında çok sayıda yıldızlı, yıldızsız otel ve tatil siteleri ile turizme yönelik ticari faaliyet gösteren iş yerleri faal halde bulunmaktadır. Halen su, elektrik, kanalizasyon tesisleri faal durumdadır. Yollar asfaltlanmış olup imar yollarıdır. Arsa üzerinde güneydeki anayol cephesini tamamen kapatacak şekilde inşa edilmiş 7 adet çelik konstrüksiyon dükkan yapılmıştır. Taşınmazın mütebaki kısmında dağınık vaziyette yapılmış 5 adet betonarme bina temeli ve 1 adet 3 katlı karkas bina inşaatı mevcuttur. Bina temelleri ve 3 katlı karkas inşaatın uzun süre önce yapılmıştır. Temel pabuçları ve bağ kirişleri yapılmış, iç dolgusu yapılamamış, su basman betonu dökülmemiştir. Karkas binanın ve bina temellerinin uzun süre önce yapılması ve yıpranmış olması, mevcut yönetmeliklere, deprem bölgesi kriterlerine ve deprem yönetmeliğine uygun olmaması sebebi ile hem teknik açıdan hem de yasal açıdan bu temellerin ve binaların tamamlanıp bitirilmesi mümkün olmayıp, yıkılıp yeniden yapılması gerekmektedir. Anayol üzerindeki dükkanlar imar planına uygun olmadan ve inşaat ruhsatı alınmadan çelik malzeme kullanılarak yapılmış olup özellikleri aşağıdadır:

1- Deri Satış Mağazası : 270 m2 kullanım alanlıdır. Çelik kolonlar ve çelik çatı üzerinin kiremitle örtülmesiyle oluşturulmuştur. Zemin kaplaması seramik.dış cephe doğraması alüminyumdur. Alçı asma tavan yapılmıştır. Duvarları alçı sıvalı ve boyalıdır. Bakımlı bir dükkan olup turizme yönelik deri satış mağazası olarak kullanılmaktadır.

2- Çanta Satış Mağazası : 85 m2 kullanım alanlıdır. Çelik kolonlar ve çelik çatı üzerinin ondiline oluklu levhalar ile örtülmesiyle oluşturulmuştur. Zemin kaplaması taş parke, dış cephe doğraması alüminyumdur. Plastik asma tavan yapılmıştır. Turizme yönelik çanta satış mağazası olarak kullanılmaktadır.

3- Kuaför : 50 m2 kullanım alanlıdır. Çelik kolonlar ve çelik çatı üzerinin ondiline oluklu levhalar ile örtülmesiyle oluşturulmuştur. Zemin kaplaması seramik, dış cephe doğraması alüminyumdur. Plastik asma tavan yapılmıştır. Kuaför dükkanı olarak kullanılmaktadır.

4- Araba Kiralama Ofisi : 50 m2 kullanım alanlıdır. Çelik kolonlar ve çelik çatı üzerinin ondiline oluklu levhalar ile örtülmesiyle oluşturulmuştur. Zemin kaplaması seramik, dış cephe doğraması PVC'dir. Plastik asma tavan yapılmıştır. Araba kiralama ve döviz ofisi olarak kullanılmaktadır.

5- Market : 75 m2 kullanım alanlıdır. Çelik kolonlar ve çelik çatı üzerinin ondiline oluklu levhalar ile örtülmesiyle oluşturulmuştur. Zemin kaplaması seramik, dış cephe doğraması PVC'dir. Plastik asma tavan yapılmıştır. Market olarak kullanılmaktadır.

6- Döviz Ofisi: 70 m2 kullanım alanlıdır. Çelik kolonlar ve çelik çatı üzerinin ondiline oluklu levhalar ile örtülmesiyle oluşturulmuştur. Zemin kaplaması seramik, dış cephe doğraması alüminyumdur. Plastik asma tavan yapılmıştır. Döviz ofisi olarak kullanılmaktadır.

7- Çanta ve Tshirt Satış Mağazası: 150 m2 kullanım alanlıdır. Çelik kolonlar ve çelik çatı üzerinin ondiline oluklu levhalar ile örtülmesiyle oluşturulmuştur. Zemin kaplaması seramik, dış cephe doğraması yapılmamış, kepenk takılmıştır. Plastik asma tavan yapılmıştır. Çanta ve tshirt satış mağazası olarak kullanılmaktadır. Taşınmaz üzerindeki muhdesatın yukarıda sayılan her türlü özellikleri (basit yapılar olması ruhsatsız olması, yıkılması gerektiği vs gibi) emsalleri ve piyasa alım satım rayiçleri dikkate alınarak bir bütün olarak olduğu gibi değerlendirildiğinde tapu kaydı yazılı taşınmazın muhammen bedeli
4.500.000,00 (dörtmilyonbeşyüzbin) TL olarak belirlenmiştir.
İmar Durumu : Ilıca Belediyesinden alınan 02.11.2009 tarih ve 1755 sayılı yazı ekindeki imar çapından anlaşıldığına göre taşınmaz üzerinde konut yapılması halinde TAKS :0.I5 KAKS:0.40 2 kat HMAKS : 6.50 m.Otel yapılması halinde En fazla emsal 0.50 HMAKS :5 kat Tatil Köyü yapılması halinde En fazla emsal :0.50 HMAKS :2 kat olarak belirtilmiştir.

Muhammen Bedeli: 4.500.000.00 TL
Satış Saati: 11:00-11:10 Arası

Satış Şartları:

1- Satış 27.09.2011 Sah günü yukarıda belirtilen saatler arasında 3,Kat 323 nolu 3.İcra Müdürü Odası Manavgat Adliyesi adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini 'geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 07.10.2011 Cuma günü 3.Kat 323 nolu 3.İcra Müdürü Odası Manavgat Adliyesi adresinde yukarıda belirtilen saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu-artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın kesin ve süresiz teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tapu alım harcı, tahliye ve teslim masrafları, binde 4.95 damga vergisi ile % 18 K.D.V. alıcıya aittir. Tapu satım harcı, birikmiş vergiler ve tellaliye ücreti resmi satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine Sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır; İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. İş bu ilanın İİK.'nun 127.maddesi uyarınca tapuda kayıtlı olmayan ilgililere başkaca tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine geçeceği tebliğ ve ilan olunur.
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
(İİK m. 126)


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön