Kent Haberleri

Manavgat'ta yangın mağdurları için inşa edilen 297 konutun sahipleri belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), AFAD koordinasyonunda Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenenler için inşa edilen 297 konut, kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Manavgat Gençlik Merkezi Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu'nda, 28 Temmuz 2021 tarihinde çıkan yangında evleri zarar görenler için hayata geçirilen konutların kura çekim töreni gerçekleştirildi

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), AFAD koordinasyonunda Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenenler için inşa edilen 297 konut, kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Manavgat Gençlik Merkezi Mehmet Akif Ersoy Spor Salonu'nda, 28 Temmuz 2021 tarihinde çıkan yangında evleri zarar görenler için hayata geçirilen konutların kura çekim töreni gerçekleştirildi.

Antalya Manavgat'taki Ulukapı, Dikmen, Aksaz, Belenobası, Demirciler, Evrenseki, Gebece, Güzelyalı, Kalemler, Karaöz, Karavca, Yukarı Işıklar mahalleleri, Akseki'deki Kepezbeleni ve Gündoğmuş'taki Senir mahallesinden hak sahipleri için toplu alanlarda inşa edilen toplam 297 konut kura çekilişiyle sahiplerine teslim edildi.

Verilen bilgiye göre, Vali Ersin Yazıcı, törende gerçekleştirdiği konuşmada, yangın sürecinde zor günler geçirdiklerini dile getirerek, artık yüzlerin güldüğünü söyledi.

Yaptığı açıklamada yangında 45 mahallenin etkilendiğini dile getiren Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve ekibinin hızlı ve pratik çalışmaları sayesinde bugün yüzünün güldüğünü kaydetti. O mağduriyetlerin giderildiğini kaydeden Yazıcı, her zorluğu beraber atlatıp bugünlere geldiklerini ve bölgeye 330 milyon TL'ye yakın yardımda bulunulduğunu kaydetti. 

Yazıcı, yangından etkilenenler için güzel evlerin inşa edildiğini ve içinde sağlıkla huzurla oturmalarını da temenni etti.

- "Bölgede 900 konutun yapımı sürüyor"

Yine verilen detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardım Mustafa Bakır da yangın afeti sonrasında Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Manavgat ilçelerinde 45 mahallede yangından etkilenen konutların hasarlarını tespit ettiklerini dile getirdi.

- "Her şeyi yeniden yapacağız' demişlerdi ve yaptılar"

Dikmen Mahallesi'nde meydana gelen orman yangınında evini kaybeden Ayşe İnci de yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Söz konusu yangından sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile milletvekillerinin ziyaretine geldiğini hatırlatan İnci, acılarını paylaştıklarını dile getirerek 'Her şeyi yeniden yapacağız' demişlerdi, yaptılar. Bugün evlerimiz yapıldı, devletimiz eksiklerimizi giderdi" dedi. Çok güzel evler yaptıklarını söyleyen İnci, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakana milletvekillere ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Gerçekleştirilen törene, AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Kemal Çelik, Tuba Vural Çokal, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ile yangından etkilenen vatandaşlar da katılım sağladı.

TOKİ 51 şehirdeki 510 arsayı satışa çıkardı! 48 ay vadeyle KDV'den muaf arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

TOKİ Konya İlk Evim kuraları çekiliyor! TOKİ Konya kura sonuçları 3 Aralık 2022!

TOKİ'den Karamanlılara büyük müjde! 218 konutluk yeni proje geliyor!