Ekonomi

Manavlarda yeni dönem! Sebze ve meyveyi artık böyle alacaksınız! Duyunca inanamayacaksınız!

Manavlarda yeni dönem başladı. Artık manavdan sebzeyi ve meyveyi böyle alacaksınız. İşte detaylar!

Kayseri'de, manavda paketler halinde hazırlanan içinde 4 adet bulunan 50 gram erik 89, 5 adet kiraz ise 125 TL'den satılmak için tezgaha çıktı.

İşte haberin detayları…

Manavlarda yeni bir döneme geçildi. Kayseri'deki bir manavda ürünlerin yurt dışından geldiğini belirtti ve manav esnafı, "Bu yüzden fiyatları haliyle yüksek oluyor. Özellikle son dönemde ürünlerin fiyatlarında yaşanan artış, kış aylarında nadir bulunan ürünlerin fiyatlarını da etkiledi" diye ekledi.

Gıda enflasyonundan dolayı artan fahiş artış vatandaşları tezgahlara yaklaştıramıyor. Yaz meyvelerinden olan erik ve kiraz da, hava sıcaklığının gece eksi 12 dereceye kadar düştüğü Kayseri'de manav tezgahlarında yerini aldı. Fiyatları ile el yakan mevsim dışı meyvelerin kilosu, 1500 ile 2 bin 200 TL arasında değişmektedir.

YURT DIŞINDAN GELDİĞİ İÇİN FİYATLAR ARTIYOR!

Yurt dışındaki seralarda yetiştirilen erik, kiraz, kayısı, karpuz ve şeftali gibi yaz meyvelerini satan manav Mustafa Benli, 4 yıldır manav işletmesinde yaz meyvelerine ilgi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kış aylarında da yaz meyveleri bulunduruyoruz. Özellikle hamileler ve aşeren vatandaşlar için erik, kiraz, şeftali gibi ürünlerin bulunmasını yani teminini yapıyoruz. Bu ürünlerin birçoğu işletmemize yurt dışından geliyor. Bu yüzden fiyatları haliyle yüksek oluyor. Özellikle son dönemde ürünlerin fiyatlarında yaşanan artış, kış aylarında nadir bulunan ürünlerin fiyatlarını da etkiledi. Halihazırda da 4 adet eriğin fiyatı 89 TL, kilosu da yaklaşık 1600 TL olurken, 4-5 adet kirazın fiyatı ise 125-130 TL gibi rakamlarda satışını yapıyoruz. Kirazın kilo fiyatı ise 2 bin 200 lirayı bulmaktadır.”

SÜTÜN LİTRESİNE ZAM!

Asgari ücret zammından sonra gıda fiyatlarına zam yağmuru da başladı. Bir zamda sütün litresine geldi. Ulusal Süt Konseyi, Aralık ayı 1 litre sütün üretim maliyetini 8.74 TL olarak açıklarken, TÜSEDAD’ın yaptığı hesapta 1 litre sütün çiftçiye üretim maliyeti 12.90 liraya yükseldi. Ortaya çıkan maliyet hesapları, Ulusal Süt Konseyi’nin referans fiyatı göz önüne alındığında çiftçinin zarar ettiği ve zam yapılacağı sinyali verdi.

DSİ 1273 personel alımı! Devlet Su İşleri 1273 personel alımı ne zaman? DSİ 1273 personel alımı başvuru nasıl yapılır?

Borcu olanlara müjde! Artık borcunuz harcınız kalmayacak! Bankalar faizleri peş peşe düşürdü!