28 / 04 / 2024

Manchester’da lüks konut sektörü ivme kazandı!

Manchester’da lüks konut sektörü ivme kazandı!

Binlerce çalışanı olan küresel şirketlerin yer değiştirmesi kitlesel göç hareketini de oldukça tetiklerken Manchester’daki lüks konut sektörünün ivmesini de artırdı



Dünya üzerinde pek çok yatırımcının tercih ettiği Londra’ya olan ilgi, yaşam maliyetlerinin ve nüfus yoğunluğunun yükselmesiyle düşmeye başladı. Söz konusu bölgedeki pek çok şirket de merkezini son dönemin gözdesi Manchester’a taşıyor. Binlerce çalışanı olan küresel şirketlerin yer değiştirmesi kitlesel göç hareketini de oldukça tetiklerken Manchester’daki lüks konut sektörünün ivmesini de artırdı. Fortune Türkiye'de yer alan habere göre uluslararası gayrimenkul yatırımı yönetimi şirketi Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Manchester’daki nitelikli ve lüks konut talepleri, İngiltere’nin diğer bölgelerinden daha hızlı bir yükseliş gösterdiğini dile getirerek, bölgedeki pazarın dinamiklerini değerlendirdi.

Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan yaptığı açıklamada: “BBC, Amazon, Deloitte, Google, HSBC gibi şirketler, Londra ofislerinden binlerce beyaz yakalı çalışanını Manchester’a taşıyor. Uluslararası emlak şirketi Savills tarafından yayımlanan rapora göre, 2022 Aralık – 2023 Mart dönemlerinde Delloite, Cloud Imperium, Matillion ve TLT, Manchester kent merkezinde 13 bin 500 metrekareden fazla bir ofis alanı kiraladı. Bu da söz konusu bölgenin önümüzdeki dönemde iş dünyası için cazibe merkezi haline geleceğini ortaya çıkarıyor”

Manchester’da lüks konut sektörü ivme kazandı!

LÜKS KONUT TALEBİ ARTIYOR

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Manchester’da gayrimenkule yatırım talebi, Londra’ya göre geçtiğimiz sene yüzde 100’ün üzerinde bir artış gösterdi” diye konuşan Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, “İngiltere Devlet İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan rapora göre, İngiltere genelindeki 1 senelik ortalama kira artışı yüzde 5,5 şeklinde kaydedilirken, Manchester’daki lüks konut kira artış oranı da yüzde 25’in üzerinde gerçekleşti. Söz konusu bu durum da Manchester’da lüks konut projelerinin yakında yükseleceğinin bir habercisi şeklinde görülüyor. Londra dışındaki ilk markalı konut projesi olma özelliğine sahip olan W Residences Manchester, eski İngiliz milli futbolcu Gary Neville’in sahip olduğu Relentless Development ve İngiltere’nin önde gelen emlak geliştiricisi Salboy ortaklığı ile Manchester’da geçtiğimiz aylarda lansmanını yaptı. Ayrıca 5 yıldızlı bir otel ve rezidans projesi olan W Residences Manchester, 41 katlı olarak tasarlandı. W Residence Manchester, lansmanda da beklenenin çok üzerinde bir satış rakamına ulaştı”.

LONDRALI YATIRIMCILAR AĞIRLIKTA

Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan yaptığı açıklamada  “Dünyanın her yerinden yatırımcılar tarafından talep gören W Residences Manchester, özellikle Londralı yatırımcıların da gözdesi haline geldi. Lansman öncesi etapta, uluslararası yatırımcı talebinin yüksek olduğu projede, satışların büyük bölümünü Londralı bireysel ve kurumsal yatırımcılar oluşturuyor” diyerek, şunları söyledi: “Lansmanı geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen W Residences Manchester’in da 2027 yılının 3.çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Yatırımcılar belirli bir peşinat ödeyerek projede yer alabiliyor ve proje teslimlerine kadar ödemeleri de korumalı bir hesapta saklanıyor. Proje kentin ana meydanları olan Albert Square ve St. Martins meydanlarına, Kuzey İngiltere’nin finans merkezi olarak gösterilen Spinningfileds bölgesine ve yeni açılacak Soho House’a yürüme mesafesinde yer alıyor.”

İngiltere’de gayrimenkul yatırımı yapacaklar için de bazı önemli bilgiler veren Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, “İngiltere, gayrimenkul yatırımı için dünyanın en ilgi çeken ülkelerinden bir tanesi. Manchester’da nitelikli ve lüks konut yatırımları önümüzdeki dönemde de devam edecek." dedi.

 

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Son 10 halka arzın toplam getirileri!

Avrupakent GYO'dan dev satın alma: Avrupa Konutları Esentepe'den 14 adet dükkan ile 2 adet ofis alındı!


Geri Dön