Genel

Manhattan'daki 'One minute' kafelerinin devamı yolda!

Biri Türk, biri Yahudi iki iş adamı, Manhattan'da açtıkları kafeye 'One minute' adını verdiler

ABD'nin New York kentinde yaşayan Türk iş adamı Üzeyir Tari, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta söylediği `One minute' sözünden esinlenerek, Yahudi işadamı ve yakın arkadaşı Eliyahu Nurieli'yle Manhattan'da One Minute Cafe'yi açtı.

Aslında elektronikçi olan Tari, "Başbakanımız Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı'na bu çıkışı yaptıktan sonra, ilk olarak Bangladeşli bir müşterimiz bize Erdoğan'ın gösterdiği tavrı ve duyduğu memnuniyeti aktardı" diyor. Bu sözün dünya çapında ses getirmesinden sonra satışlarında çok artış olduğunu fark ettiklerini belirten Tari, "Pek çok müşterimizin bize bakış açısı değişti. Bu sözün bize ekonomik olarak ciddi katkı sağladığını gördük" diye konuşuyor.

Eliyahu, Erdoğan'ı seviyor
Manhattan'daki İstanbul Cafe'nin de sahibi olan Malatyalı Tari, Erdoğan'ın bu sözünün kendilerine büyük onur verdiğini ve İsrailli ortağıyla yeni açacağı kafeye bu ismi koymayı kararlaştırdığını anlatıyor. Yakın arkadaşı ve dokuz yıllık ortağı Nurieli'nin Türkiye hayranı bir İsrailli olduğunu kaydeden iş-adamı, "Amerika'ya geldiğimden beri onunla ortağız. Diğer işlerimizi de birlikte yapıyoruz. Başbakan Erdoğan'ı Eliyahu da seviyor. Bu ismi önerdiğimde onun da hoşuna gitti ve One Minute Cafe'yi açmaya karar verdik" diyor.

Nurieli iki yılda dört kez Türkiye'ye gelmiş. İstanbul'u ve Türkleri çok sevdiğini, Başbakan Erdoğan'a da sempatisi olduğunu söylüyor.Tari, One Minute Cafe'yi açmak için Manhattan'da kiraladıkları dükkânın sahibiyle 10 yıllık anlaşma yapmış. Mülk sahibinin de Yahudi olduğunu, ancak imzanın atıldığının ertesi günü ticari nedenlerle sözleşmeyi feshetmek istediğini anlatıyor. Sözleşmenin iptali için dükkân sahibi Tari ve Nurieli'ye yüksek miktarda para önermiş ama iki ortak teklifi reddetmiş.

Times Meydanı'na şube
Kafenin ticari olarak çok iyi gittiğini söylüyor Tari, "İyi bir yatırım yaptığımızı düşünüyorum. Kafe daha birinci ayında başarılı olduğumuzu gösterdi. İsminin de etkisi büyük oluyor" diyor.

İşadamı olarak ABD'de çeşitli yatırımları olduğunu söyleyen Tari, One Minute markasıyla kafe açmaya devam etmek istiyor. Şimdilik en az iki tane daha One Minute Cafe planlamışlar, hatta New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nda kiralık yer aramaya başlamışlar. Times Meydanı'nda uygun dükkân buldukları anda ikinci kafe hizmete girecek. Tari, ünlü meydanın günün 24 saati turistlerle dolu olduğunu ve burada da başarılı olacaklarına inandığını söylüyor.
Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Başbakan bize büyük ekonomik katkı sağladı 
 
ABD'nin New York kentinde yaşayan Türk işadamı Üzeyir Tari, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki "One Minute" sözünden esinlenerek, Yahudi işadamı ve yakın arkadaşı Eliyahu Nurieli ile Manhattan'da `One Minute Cafe' adlı bir işyeri açtı.

Manhattan'daki İstanbul Cafe'nin sahibi olan Malatyalı Tari, Erdoğan'ın sözlerinin kendilerine bir Türk olarak büyük onur verdiğini ve İsrailli ortağıyla açtığı kafeye bu adı verince, müşterilerinden de büyük ilgi gördüğünü söyledi. Asıl mesleği elektronikçilik olan Tari, şöyle konuştu: "9 yıllık ortağım Eliyahu Nurieli, Türkiye hayranı bir İsrailli. Amerika'ya geldiğimden beri ortağız. Başbakan Erdoğan'ı Eliyahu da seviyor. Bu ismi önerdiğimde onun da hoşuna gitti ve kafeyi açtık. Başbakanımız, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e bu çıkışı yaptıktan sonra, ilk olarak Bangladeşli bir müşterimiz bize Erdoğan'ın gösterdiği tavrı ve duyduğu memnuniyeti aktardı. Ardından pek çok müşterimizin bize bakış açısı değişti. Bu sözün bize ekonomik olarak ciddi katkı sağladığını gördük."

Times Meydanı sırada

Tari, One Minute Cafe'yi açmak için Manhattan'da kiraladıkları dükkanın sahibiyle 10 yıllık anlaşma yaptıklarını bildirdi. Mülkün sahibinin de bir başka Yahudi olduğunu belirten işadamı şöyle devam etti: "Mülk sahibi, imzayı attığımızın ertesi günü tekrar yanımıza gelerek, bize ticari nedenlerle sözleşmeyi feshetmek istediğini söyledi. Anlaşmayı bozması için önerdiği 300 bin dolarlık ücreti kabul etmedik ve yeni cafemizi açtık. Biri New York'un dünyaca ünlü Times Meydanı'nda olmak üzere iki kafe daha açacağız."
Hürriyet