29 / 04 / 2024

Manisa 'da okul binalarında tadilat devam ediyor!

Manisa 'da okul binalarında tadilat devam ediyor!

Manisa"nın Salihli ilçesine bağlı Mersinli beldesindeki şžehit Ahmet Uludağ İlköğretim Okulu öğrencileri, okullarının tadilatta olması nedeniyle, beldedeki boş dükkanlarda ve çeşitli kurumlara ait mekanlarda eğitimlerini sürdürüyor.  



Mersinli"deki şžehit Ahmet Uludağ İlköğretim Okulu binası için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 'depreme dayanıklı olmadığı' yönünde rapor verilince, güçlendirme çalışması yapılması kararı alındı.
               
İhaleye çıkılmasının ardından ağustos ayında başlanan depreme karşı güçlendirme çalışmaları henüz tamamlanmadığı için 8 ilköğretim ve 2 ana sınıfında bulunan toplam 224 öğrenci, Mersinli Belediyesine ait boş dükkanlarla, çiftçi Koruma Malları Başkanlığı ve muhtarlık binasında eğitimlerine devam ediyor.
               
Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mersinli şžehit Ahmet Uludağ İlköğretim Okulu binası deprem güçlendirme ve onarım inşaatı ihalesinin Manisa İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından 28 Mayıs 2010 tarihinde yapıldığını ve 19 Temmuz2010 tarihinde sözleşme imzalandığını bildirdi.
               
Kaymakam Yıldırım, şu bilgileri verdi:
               
'19 Ekim 2010 tarihinde bitirilmesi gereken bina teslim edilemedi. Bu süre zarfında okulda eğitim öğretim gören 224 öğrencinin derslerinin aksamaması için mevcut tedbirler ne ise onları aldık. Olabilecek en iyi koşullarda öğrencilerimizin eğitime devamı sağlanmaktadır. Konu ile ilgili olarak ildeki yetkililerle temasımız sürüyor. İnşaatın mümkün olan en kısa sürede bitmesiniümit ediyoruz. İkinci döneme kalmadan okulda eğitime başlayacağız.'
A.A


Geri Dön