03 / 05 / 2024

Manisa Diyanet Eğitim Merkezi´nin inşaatının bitme noktasında!

Manisa Diyanet Eğitim Merkezi´nin inşaatının bitme noktasında!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa Diyanet Eğitim Merkezi´nin inşaatında inceleme yaptı



Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dini hizmetlerin ilerlemesi ve bilinçli din adamı yetiştirilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı´nın, Manisa´yı örnek iller kapsamına aldığını belirtti.

Bakan Arınç, Manisa programı kapsamında Vali Celalettin Güvenç ile geçen hafta vefat eden gazeteci Ahmet Kurşun´un imtiyaz sahibi olduğu Manisa´da Gündem gazetesinin bürosunu ziyaret ederek, gazete çalışanlarına başsağlığı diledi.

Arınç, daha sonra Manisa Diyanet Eğitim Merkezi´nin inşaatında inceleme yaptı. Manisa Diyanet Eğitim Merkezi Yaptırma ve Yaşatma Derneği yetkililerinden bilgi alan Arınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin sağladığı 8 dönümlük alan üzerinde Mayıs 2008´de yapımına başlanan Manisa Diyanet Eğitim Merkezi´nin inşaatının bitme noktasına geldiğini belirtti.

Hayırsever katkılarının yanında, Maliye Bakanlığının da bir milyon liralık desteğinin alındığını ifade eden Arınç, şunları söyledi: "Burası bir ihtisas eğitim merkezi olacak. Türkiye´de çok sayılı bunlar. Dini hizmetlerin ilerlemesi, gelişmesi ve bilinçli din adamı yetiştirilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığımız, Manisa´yı örnek illerden biri kapsamına aldı. Manisa´da dini hayatın daha canlı olması ve  halkımızın tebliğ, irşat konularında daha bilinçlendirilmesini arzu ediyoruz. Tarih, kültür, eğitim, sanat konusunda Türkiye´de çok önemli bir merkez Manisa. Dini hayatın güçlü olduğu bir yer. Böyle bir ihtisas ve eğitim merkezi olarak çok fonksiyonlu bir binaya ihtiyacı vardı. Arkadaşlarımızın önümüze koyduğu hedef, inşallah önümüzdeki Kutlu Doğum Haftası´nda yani 2011´in Mart, Nisan aylarında, bu eğitim tesisini hizmete açmaktır. Şu ana kadar binaya 3.5 milyon lira harcanmış, kasada 1.5 milyon lira daha var. 500 bin lira daha işimizi görecek."

Merkezdeki mescidi yaptıran hayırseverin ismini açıklamak istemediğine dikkati çeken Arınç, "Bizim geleneklerimizde böyledir. Eskiden çeşmelerin, hayırların başında sadece ´sahib´ul hayrat´ yazardı, hayır sahiplerinin isimleri yazılmazdı. ´Ruhuna el Fatiha´ denirdi. Demek böyle arkadaşlarımız da Manisamızda varmış" dedi.

Toplantıya, Manisa Müftüsü Osman Tıraşçı, Vakıflar  İzmir  Bölge Müdürü Kenan İba ve Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Osman Eğin de katıldı.
AA


Geri Dön