Kent Haberleri

Manisa Gördes'in altyapısı yenileniyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Gördes'te yapımına başlanan atıksu arıtma tesisinin yanı sıra kanalizasyon ve terfi hattıyla ilçede bir ilk olan yağmur suyu hattı altyapı çalışmaları hızlandırdı.


Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Gördes'te yapımına başlanan atıksu arıtma tesisinin yanı sıra kanalizasyon ve terfi hattıyla ilçede bir ilk olan yağmur suyu hattı altyapı çalışmaları hızlandırdı. MASKİ tarafından 2016 yılının sonunda bitirilmesi planlanan proje tamamlandığında, 29 bin 44 kişinin yaşadığı Gördes'te bin 543 metreküp kapasiteli atıksu arıtma tesisi, ilçedeki vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak. Bölgedeki tüm atık suların doğaya karıştığı Gördes'te, tesisin tamamlanmasıyla birlikte çevre halkı da rahat bir nefes alacak.


Gördes'te bir ilk 


Atıksu arıtma tesisi çalışmalarının yanı sıra Gördes'te 7 bin 984 metre kanalizasyon, 5 bin 389 metre yağmur suyu ve 4 bin 115 metre terfi hattı çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. Çalışmaların devam ettiği kanalizasyon hatlarının atıksu arıtma tesisine bağlanarak, atık suların çevreyi kirletmesinin önüne geçilecek. Proje kapsamında yapımına başlanan yağmur suyu hattı Gördes için bir ilk olacak. Atıksu Arıtma Daire Başkanı Ali Öztozlu, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "Gördes'te atık sular doğaya karışarak kirlenmeye neden oluyordu. Bu projeyle birlikte bölgenin sıkıntılarına son vereceğiz" dedi.



Gördes Belediyesi