29 / 04 / 2024

Manisa Kemaliye Göleti'nin ikmal inşaatı mecliste!

Manisa Kemaliye Göleti'nin ikmal inşaatı mecliste!

Manisa ili Alaşehir ilçesinde bulunan Kemaliye Göleti'nin ikmal inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Özel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa ili Alaşehir ilçesinde bulunan Kemaliye Göleti'nin ikmal inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Özel,  sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Özel, ''Manisa ilimizin Alaşehir ilçesinde yer alan Kemaliye Kasabası Sulama Kooperatifinin sorumluluk sahasında bulunan 15 kuyudan 5’inin tamamen bittiği, diğerlerinin bitme noktasına geldiği, üzüm bağlarının susuz kalma ihtimali bulunduğu belirtilmektedir. Bu ihtimali bertaraf etmek adına kooperatif tarafından Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü’ne bir başvuru yapılmış, bu başvuruda su sorununun çözümü için gerekli çalışmaların yapılması talep edilmiş, Demirköprü, Avşar Barajı'nın veya Kavaklıdere Barajı’nın kapalı sisteme dönüştürülüp arazilere verilmesi ya da Kemaliye Göleti’nin ise betonlanarak kullanılabilir vaziyete getirilmesi istenmiştir.'' diye konuştu.

Özel, açıklamalarına şöyle devam etti: ''DSİ 2. Bölge Müdürü adına Bölge Müdür Yardımcısı Haşan Cenk Çetin tarafından kooperatife gönderilen cevabi yazıda, talebin incelendiği belirtilmiş, Kemaliye Göleti İkmal İnşaatı’nın 2019 yılı yatırım programında bulunduğu, bütçe imkanları çerçevesinde yeterli ödenek sağlandığında inşaat çalışmasına devam edileceği ifade edilmiştir.

Alaşehir Kemaliye’deki su sıkıntısının çözüme kavuşturulması için Kemaliye Göleti İkmal inşaatının betonlama işinin ivedi olarak yapılması gerektiği ortadadır. Her ne kadar 2019 yılı yatırım programında olsa da bu işlem yeterli ödenek sağlanmadığı gerekçesiyle henüz tamamlanamamıştır.''

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in soruları:

1. Alaşehir Kemaliye’de yer alan yeraltı kuyularındaki yetersizliklerden kaynaklanan sulama sorunları nasıl çözülecektir?

2. Alaşehir Kemaliye Göleti İkmal inşaatının betonlama işinin 2019 yılı yatırım programında bulunmasına karşın, tamamlanamamış olmasının sebebi nedir?

3. Alaşehir Kemaliye Göleti ikmal inşaatının betonlama işinin tamamlanması için gereken ödenek ne kadardır? Bu işlemin 2020 yılında ve en kısa sürede tamamlanması için yeterli ödenek konulmuş mudur?

4. Demirköprü Barajı ve Avşar Barajı’nın rehabilitasyonu için proje çalışmalarına ne zaman başlanacaktır? Bu projelerin ne zaman biteceği öngörülmektedir? Bu projeler için yeterli ödenek ayrılmış mıdır?


Geri Dön