28 / 04 / 2024

Manisa Kentsel Yenileme Projesi reddedildi!

Manisa Kentsel Yenileme Projesi reddedildi!

Manisa Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısında görüşülen Yeni, Hafsa Sultan, Fatih ve Cumhuriyet mahallelerini kapsayan Kentsel Yenileme Projesi'ne evet oyu çoğunluğu olmadan onay çıkmayınca proje iptal edildi..



Manisa Belediye Meclisi'nde oylama yapıldı; Cumhuriyet, Yeni, Hafsa Sultan ve Fatih mahallelerini kapsayan Kentsel Yenileme Projesi'ne onay çıkmadı. Manisa Belediyesi Ekim ayı Meclis toplantısında görüşülen Yeni, Hafsa Sultan, Fatih ve Cumhuriyet mahallelerini kapsayan Kentsel Yenileme Projesi'ne AK Parti, CHP ve bağımsız meclis üyeleri "Hayır" oyu verince, proje iptal edildi. Oylama öncesi Manisa Belediyesi Şehir Plancısı İsmail Günal, dört mahallede geçen ağustosta yapılan oylama sonuçlarını meclis üyelerine aktardı. Günal oylamada Cumhuriyet Mahallesi'ndeki arsa sahiplerinin Kentsel Yenileme Projesi'ni istemediğini dile getirdi. 


Üç oy farkla kaybetti


 AK Partili Belediye Meclis üyesi Can Mercü, sonuç hakkında gerekli bilgilendirmenin yapılmadığını ve kendilerinin topladıkları sonuçlarla belediyenin sonuçlarının birbirini tutmadığmı savundu. CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Erkenci de AK Partili üyelerin görüşlerine katıldıklarını ifade edip, "Bizim sonuçlarımızda vatandaş Kentsel Yenileme Projesi'ni istemiyor. Bu nedenle belediyenin sonuçları ile meclis üyelerinin ellerindeki sonuçlar karşılaştırılıp tekrar değerlendirilmeli" dedi. Cumhuriyet Mahallesi'nden yüzde 91 gibi bir oranda "Hayır" oyu çıkması nedeniyle mahalleyi projenin dışında tuttuklarını, eski planların aynen kalması kararı aldıklarını belirten Başkan Ergün, diğer üç mahallede toplam yüzde 64 oranında vatandaşın "Evet" oyu verdiğine dikkat çekti. Oylamada 17 kişilik MHP Grubu Kentsel Yenileme Projesi'ne "Evet" derken, 15 kişilik AK Parti, 3 kişilik CHP ve 2 bağımsız belediye meclis üyeleri ise "Hayır" oyu kullandı. Proje oy çokluğuyla kabul edilmedi. 


Milliyet Ege



Geri Dön