Kent Haberleri

Manisa OSB'de altıncı kısım 2018 yılında açılacak!

Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) , altıncı kısmın açılmasından sonra artık genişlemeyecek. MOSB Başkanı Sait Türek, bölgenin beşinci kısımda toplam 9 milyon 591 bin 600 metrekare genişliğe ulaştığını bildirdi...


Manisa Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) , altıncı kısmın açılmasından sonra artık genişlemeyecek. MOSB Başkanı Sait Türek, bölgenin beşinci kısımda toplam 9 milyon 591 bin 600 metrekare genişliğe ulaştığını bildirdi. Toplam 37 bin 500 kişinin istihdam edildiği MOSB’de bundan sonra sanayicilere sundukları imkanları geliştirmek için çalışacaklarını belirtti.


Türek, 2018 yılında hizmete sokmayı hedefledikleri 3 milyon 310 bin metrekarelik altıncı kısmın ardından büyümeyi durduracaklarını ifade etti. Geçen yıl MOSB’de 13 yeni fabrikanın üretime başladığını, üretimini durduran dört yeni fabrikanın da yeniden kazandırma yöntemiyle üretime geçtiğini, 13 fabrikanın ise inşaat halinde olduğunu bildirdi. Coğrafi sebeplerin de büyümeye imkan tanımadığını aktaran Sait Türek, “Altıncı kısım, dağlara ve orman fidanlığına dayandı. Bundan sonra coğrafi olarak büyüyemeyiz. Zaten bundan sonra büyümeye gerek yok. MOSB, yeterli doygunluğa ulaştı. Altıncı kısım da açıldıktan sonra dolmasının ardından bölgedeki sanayicilere sunduğumuz imkanları geliştirmek için çalışacağız.” 


Manisa Manşet