03 / 05 / 2024

Manisa Soma Damgacı Cami ve Kagir Han restore edilecek!

Manisa Soma Damgacı Cami ve Kagir Han restore edilecek!

Belediye Başkanı Hasan Ergene "Tarihi mekanlar için Soma’nın ihmal edilmemesini arzu ediyoruz. Soma’da güzel eserlerimiz var. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Manisa’da, İzmir’de çok güzel işlere imza attınız. Aynısını Soma’ya da bekliyoruz” dedi.




Manisa'nın Soma ilçesinde bulunan Soma Damgacı Cami ve Kagir Han'ın restore çalışmaları için süreç hızlanıyor. Vakıflar Bölge Müdürü Kenan İba, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin gayretleriyle Kagirhan ve Soma Damgacı Caminin çalışmalarına geçen yıl başlandığını belirterek, "Vakıflar Bölge Müdürlüğü izmir ve Manisa illerinden ibaret. Bu iki ilimize hizmet veriyoruz. Bu iki ilimizde bulunan vakıf gayrimenkullerinin sayısı 3 bin 500 civarında. Tescilli eserlerimizin sayısı ise 500 civarında. 


Bizlerde bunları gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarmaya uğraşıyoruz. Geçen hafta itibarıyla Soma'da restore edilecek 2 eserin Koruma Kurulu'nca onayı tamamlandı. Yaklaşık maliyetlerini çıkarıp ödeneklerini de isteyip 3-4 ay gibi bir süre içersinde ihale edeceğiz. Bu sene içerisinde restorelerine başlayacağız" dedi. 

Belediye Başkanı Hasan Ergene ise "Tarihi mekanlar için Somanın ihmal edilmemesini arzu ediyoruz. Soma'da güzel eserlerimiz var. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak Manisa'da, İzmir'de çok güzel islere imza attınız. Aynısını Soma'ya da bekliyoruz" dedi. 


Yeni Devir


Geri Dön