27 / 04 / 2024

Manisa Yeni Han'daki dükkanlar ihaleye çıkıyor!

Manisa Yeni Han'daki dükkanlar ihaleye çıkıyor!

İl Özel İdaresi’nden Manisa Büyükşehir Belediyesine geçen Yeni Han’da büro gibi kullanıldığı için açık olmayan ya da kullanılmayan dükkânların Manisa’nın tanıtımına ve kültürüne uygun şekilde kullanılması için Manisa Büyükşehir Belediyesi, boş ve pasif durumdaki dükkanları ihaleye açıyor.



Manisa Büyükşehir Belediyesi, Yeni Han içinde bulunan ve kullanılmayan dükkanların daha aktif ve Manisa’nın tanıtımına katkı sağlayacak şekilde düzenlenmesi için çalışmalara başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla beraber İl Özel İdaresinden Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna geçen tarihi yapının Manisa’nın kültürel ve tarihi dokusuna uygun şekilde kullanılmasını planlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, büro tarzında kullanılan ve pasif durumda olan dükkânların tahsislerini Belediye Meclisi’nde oy birliği ile iptal ederek, yeniden ihaleye açıyor. Yeni han içerisinde yer alan dükkanları kiralamak isteyen vatandaşların Manisa Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığına başvurabilecekleri, ancak kiralayacakları dükkânları ofis olarak kullanamayacakları açıklandı.

MASMEK Satış Merkezi ve Kurs Merkezi de Açılacak

Yeni Han’ın üst katında yer alan 32 adet iş yeri, Manisa tarihi ve kültürünü yaşatabilecek ürünlerin yapımı ve satışı açısından hizmet verme şartı ile ihaleye verilecek. Diğer bir yandan Yeni Han’ın zemin katında yer alan 4 Adet iş yerinin de Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından MASMEK satış merkezi ve kurslarının verileceği eğitim merkezi haline dönüştürüleceği belirtildi.


 


Geri Dön